No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Múzeum predstaví zábery divočiny od popredných fotografov

11. februára 2013 |  | | | |

Voľne žijúce zvieratá a prírodu rôznych kútov planéty zachytávajú veľkoplošné fotografie popredných českých fotografov, ktoré predstaví Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote. Vernisáž výstavy s názvom Divočina v obrazoch je naplánovaná na štvrtok, 14. februára o 15.00 hod.

Ako Rimava.sk informovala Monika Gálffyová, biologička GMM, Rostislav Stach a Václav Šilha patria už mnohé roky k popredným predstaviteľom českej prírodnej fotografie. Rostislava Stacha to viac ťahá k európskemu a americkému kontinentu. Fotografovaniu zvierat sa venuje viac ako 30 rokov a vo svojom odbore predstavuje v Čechách úplnú špičku. Na súťažiach Czech Press Photo získal v kategórii Príroda a životné prostredie postupne tretiu, druhú aj prvú cenu.

Václav Šilha priváža svoje snímky predovšetkým z Afriky. Jeho snímky boli publikované v BBC Wildlife Magazine, National Geographic, v Daily Telegraph a v ďalších periodikách po celom svete. Je držiteľom ocenenia v rámci novinárskej súťaže Czech Press Photo.

Výstava pozostáva z 50-tich veľkoplošných fotografií na maliarskom plátne, ktoré snímkam dávajú nový rozmer. Zábery zvierat a krajiny v sebe spájajú maliarsku techniku s fotografickou dokonalosťou zachytávania detailu. Návštevníci si ju budú môcť pozrieť do konca marca.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross