No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Výstava Olejomaľba / Oil Painting v Mestskej galérii bude reprízovaná v Bratislave

20. februára 2009 |  | |

Vizuálne atraktívna výstava deviatich slovenských umelcov „ Olejomaľba / Oil Painting“, ktorú je možné vidieť do konca februára v Mestskej galérii v Rimavskej Sobote sa bude sťahovať do  Bratislavy. Jej repríza sa bude konať v Galérii Cypriána Majerníka, vernisáž výstavy bude 19. marca o  18.00 hod. Ako ďalej Rimava.sk informovala kurátorka výstavy Gabriela Garlatyová výstava sa zameriava na slovenskú maľbu výberom diel deviatich umelcov. „ Ponúka olejomaľby, ktoré majú olejofarebný základ nanesený na telo plátna, ale každý z autorov ju „mieša po svojom“, aj bez oleja,“ uviedla Garlatyová a dodala, že prítomní autori sa rôznorodo navracajú k tradíciám olejomaľby. „Vychádzajú z nej originálnym a pôvodným spôsobom, alebo jej prostriedky a významy ironizujú, pohrávajú sa s nimi, spochybňujú ich, či analyzujú. Výstava je zaujímavá esenciálnou vizuálnou, ale aj názorovou hrou maliarov a maliarok a ich špecifických posolstiev,“ povedala.

Vystavené sú obrazy umelcov: Xénia Bergerová, Robert Bielik, František Demeter, Viktor Frešo, Juraj Kollár, Igor Ondruš, Rastislav Podoba, Denisa Rakoský a Vladislav Zabel.

Ako Garlátyová avizuje, Mestská galéria ponúka typ na relax už v priebehu tohto víkendu.  „Organizujeme pre všetkých záujemcov o umenie tvorivé dielne Maľujeme na hodváb s lektorkami - Evkou Talianovou a Naďkou Miháľovou. Vítaní sú všetci vrátane tých, ktorí maľovanie na hodváb ešte nikdy neskúšali. Bude sa experimentovať s technikou batiky na hodvábnych šatkách a tiež vytvárať šperky z korálok potiahnutými batikovaným textilom,“ povedala.

Maľovanie na hodváb bude v sobotu, 21. februára, od 16.00 hod. Tvorivé dielne sa uskutočnia vďaka podpore Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross