No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Z únikov do prírody s fotoaparátom vznikla pôsobivá výstava s názvom land/e/scape

16. júna 2020 | |  | 
Foto z Pohanského hradu neďaleko Hajnáčky

"Niet nad krajší únik z každodenných starostí, práce, či mestského ruchu ako únik do krajiny... Do krajiny, ktorej sme síce súčasťou, no ktorú mnohokrát, možno alibisticky, prestávame vnímať a vážiť si jej poklady. Do krajiny, ktorá ma vždy preberie, nabudí i upokojí. Poteší ducha, oči i uši. Do krajiny hôr, vody a skál, ktorej krásu si so sebou odnášam vo fotografiách. Budem rád, ak vás potešia a zanechajú vo vás príjemný pocit land/e/scape," uvádza autor výstavy. Výstava 50-tich fotografií z rôznych kútov Slovenska bola tento mesiac sprístupnená v priestoroch Novohradskej knižnice a potrvá do konca augusta.

Článok pokračuje pod reklamou



Jeho aktivity voči prírode a osobitne stromov sú známe, už štyri roky fotí pre nadáciu Ekopolis z Banskej Bystrice finalistov celoslovenskej ankety Strom roka. Počas koronavírusu rozbehol na Facebooku stránku Slovenské stromy (https://www.facebook.com/slovenskestromy), ktorá sa už teší celkom slušnej obľube.

Martin Babarík objavil čaro fotografie už v ranom detstve, keď ho fotoaparát Smena sprevádzal po pionierskych táboroch a výletoch s rodinou. Po strednej škole začal spolupracovať s Gemerskými novinami a Gemerskými zvesťami, kedy sa fotografii začal venovať už vážnejšie a jeho portfólio redakcií sa postupom času rozrástlo až na tie s celoslovenskou pôsobnosťou. Ako fotograf spolupracoval niekoľko rokov aj s divadlom Ludus v Bratislave. Prelomovým obdobím bola práca v týždenníku Žurnál na pozícii skeneristu. Okrem prípravy obrazového materiálu tu získal cenné skúsenosti s grafickou prácou, ktorú neskôr zužitkoval v časopise Priemysel Dnes. Začiatkom tohto roka získal na medzinárodnej fotosúťaži Photo Art Prague 2020 v kategórii Photojournalism ocenenie PSA Ribbon (Photographic Society of America).

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: Martin Babarík


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross