No active "ca-sidebar-197687" sidebar

ZUŠ v Rimavskej Sobote bola úspešná v súťaži Zlatá klapka

20. apríla 2022 | | |  | 
Zdroj: Youtube.com

RIMAVSKÁ SOBOTA - Žiaci odboru Audiovizuálnej a multimediálnej tvorby na Základnej umeleckej škole (ZUŠ) Rimavská Sobota získali hlavné ceny v celoslovenskej súťaži odborov mladých filmárov Zlatá klapka 2022.

Nejde o prvé úspešné ťaženie ZUŠ v celoslovenských súťažiach. "V minulosti získal odbor už viacero cien, okrem mnohých Zlatých klapiek a víťazných diplomov z festivalov a súťaží siahli až na svetové finále súťaže UNICA, kde získali bronz vo svojej kategórii filmom STRANGER v roku 2016," povedala pre Rimava.sk pedagogička Jana Janove.

Článok pokračuje pod reklamou


Tento rok ale medzi najlepších na Slovensku patrili mladší a aj starší žiaci. Obe skupiny vytvorili dva filmy - Kyberšikana - reportáž o aktuálnom fenoméne, ktorý prináša dnešná doba internetu a Film o filme 7829 km od Wu-chanu, ktorý popisuje výrobu celovečerného dokumentárneho filmu o pandémii v Rimavskej Sobote.

Okrem skupinových ocenení boli odmenení aj jednotlivci. V kategórii réžia získala hlavnú cenu Nikola Sojková za nesmiernu ľudskosť, ktorou pristupovala k režírovaniu.

Článok pokračuje pod reklamou


Víťazom sa stal aj Patrik Juhás v kategórii moderátor, ktorého výkon zaujal porotu absolútnym nasadením pre tému, naliehavosťou, uveriteľnosťou prejavu a ukázal sa ako veľmi presvedčivý reportér. Ocenenie z rúk ministra školstva si prevzala aj filmárka a pedagogička Jana Janove, ktorá dostala cenu za pedagogické vedenie týchto nadaných mladých Soboťanov.

Filmy, ktoré bojovali v súťaži Zlatá klapka 2022 si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Na filme Kyberšikana pracovali: Patrik Juhás, Patrik Ríz, Adam Krahulec, Nina Lámerová, Filip Kočmárik, Samuel Melicher

Na filme Film o filme 7829 km od Wu-Chanu pracovali: Daniel Pánek a Nikola Sojková

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross