RIMAVSKÁ SOBOTA – Reštaurácia Čierny Orol, ktorá slúži ako stredisko odborného vyučovania pre Strednú odbornú školu obchodu a služieb v Rimavskej Sobote, pripravuje ďalšiu zaujímavú gastronomickú súťaž.
Po úspešnom prvom kole, ktoré sa konalo v júli, sa 19. septembra opäť stretne slovenská a maďarská kuchyňa v priamom súboji.
Riaditeľ školy Jaroslav Bagačka vysvetlil, že po veľkom záujme verejnosti sa rozhodli akciu zopakovať. "Aj napriek letným horúčavám súťaž zaujala širokú verejnosť. Opäť budeme konfrontovať slovenskú a maďarskú kuchyňu tu u nás, na zmiešanom území. Chceme nielen stravníkom, ale aj našim žiakom priblížiť tradičné recepty oboch národov."
Týždeň pred súťažou (16. - 19. septembra) bude reštaurácia ponúkať špeciálne slovenské a maďarské jedlá, ktoré pripraví hosťujúci šéfkuchár Július Gembéc z Lučenca, známy svojou vynikajúcou prípravou halászlé.
Vyvrcholením podujatia bude 19. septembra súťaž, v ktorej stravníci rozhodnú o víťazovi. Na výber budú mať sedem hlavných jedál zo slovenskej aj maďarskej kuchyne. Víťazom sa stane kuchyňa, ktorá predá viac porcií, pričom družstvo získa finančnú odmenu.
Súťaž bude prebiehať pod vedením kapitánov Filipa Suju za slovenskú kuchyňu a Barnabáša Köböla za maďarskú.
"Aj keď ide o slovensko-maďarský súboj, naším cieľom je národy skôr spájať než rozdeľovať. Veríme, že gastronómia prispeje k vzájomnému porozumeniu," doplnil Bagačka.
Podujatie sa uskutoční v reštaurácii Čierny Orol a ak počasie dovolí, bude otvorená aj letná terasa. Srdečne sú pozvaní všetci milovníci slovenskej a maďarskej kuchyne.
PR článok
Rimavu číta viac ako 100 000 ľudí mesačne, odprezentuj svoju firmu aj ty. Kontakt: [email protected]
NENECHAJTE SI UJSŤ