No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Maďarský šéfkuchár predvedie svoje umenie. Na aké jedlá sa môžete tešiť?

László Kiss Od pondelka, 10. februára, do piatka si môžete v Rimavskej Sobote opäť pochutnať na špecialitách maďarskej národnej kuchyne, uvariť ich príde skúsený šéfkuchár László Kiss, ktorý vie, ako zaútočiť na chuťové poháriky. Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOS) pripravila v zariadení Čierny orol tradičnú akciu, pri ktorej sa na jedálny lístok dostanú lahôdky našich južných susedov. 

Čo Vás čaká?
Ako pre Rimava.sk prezradil riaditeľ SOŠOS Jaroslav Bagačka, šéfkuchár László Kiss je známy tým, že rád pripravuje sýte smotanové jedlá, pri varení používa hríby a tradičné suroviny maďarskej kuchyne. Pre zákazníkov a milovníkov dobrého jedla chystá gazdovskú polievku, bukovinskú hríbovú polievku ale aj obľúbené halászlé. Ako hlavné jedlo sa počas týždňa maďarskej kuchyne bude podávať okrem iného aj paprikáš, pivné kolienko, rebierka, perkelt z diviny ale aj Opitý „Jeromos“ či plnená kapusta.

Podľa slov riaditeľa školy je cieľom akcie najmä výmena skúseností a nových receptúr, ako aj prehlbovanie spolupráce so šéfkuchárom, dlhoročným zamestnancom partnerskej školy v Ózde. Do Rimavskej Soboty príde s bývalým riaditeľom partnerskej školy Istvánom Bodom.

Týždne národných kuchýň pripravuje SOŠOS už dlhé roky a stretávajú sa s výbornými ohlasmi. Ani tentokrát si nenechajte ujsť maďarské špeciality.

Čierny orol Rimavská Sobota1

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross