VEĽKÉ TERIAKOVCE - Rodinná firma Keľo a synovia, s.r.o. z Veľkých Teriakoviec si svoje skúsenosti posúva už niekoľko generácií. Založil ju Pavol Keľo starší a s pomocou ešte vtedy študujúcich štyroch synov svoje podnikanie začal postupne rozširovať.
Rodinná firma Keľovcov sa objavila v jednom z prvých vydaní Farmárskej Revue z dielne televízie RTVS. Štáb televízie ju opäť navštívil po pätnástich rokoch.
Článok pokračuje pod reklamou
Ako v reportáži povedal jeden z majiteľov firmy Patrik Keľo, ako prvá v areáli vznikla reštaurácia a následne sa areál rozširoval o ubytovacie domčeky. Neskôr to bolo eventové školiace centrum Humno a ako posledný v rámci areálu vznikol wellness.
Pred štyrmi rokmi firma rozšírila svoje pôsobenie aj o syráreň pod Maginhradom, kde vyrába tradičné výrobky z ovčieho mlieka. „Vyrábame UNESCOM chránený výrobok, ako jediní na Slovensku, a to je Klenovecký syrec,“ povedal Patrik Keľo.
Uviedol tiež, že chov oviec je pre nich v rámci živočíšnej výroby stále dominantný a rodinu Keľovú sprevádza od začiatku ich hospodárenia. V dnešnej dobe sa ale podmienky pre poľnohospodárstvo a agroturistiku výrazne zhoršili.
Aj o týchto problémoch sa dozviete viac v spomínanej reportáži.