No active "ca-sidebar-197687" sidebar

A. Andrášiová: Tie konšpirácie, ktoré boli prezentované, sa ma veľmi dotkli, povedala k zverejnenému videu

27. apríla 2022 | | |  | 

Roman Vaľo: V jednom s vami súhlasím - cítiť z toho všetkého pachuť

K celej veci sa vyjadril aj predseda poslaneckého klubu Odvážme sa zrýchliť Roman Vaľo. "V jednom s vami súhlasím - cítiť z toho všetkého pachuť. Kam dospela aj tak bežná vec a tak prirodzená vec, akou je voľba a odovzdávanie Ceny mesta, ktorú by mali dostať občania za svoju záslužnú činnosť v prospech nášho mesta," vyjadril sa poslanec.

"Nebudem vysvetľovať podrobnosti. Ja som mojím zdieľaním vyslovil svoj názor, že mi je z toho naozaj nechutne, že sú to špinavosti, čo sa tu udiali," dodal.

Ako ďalej povedal, informoval viceprimátora Tótha o spoločnom stanovisku klubu s ostatnými poslancami. "Dospeli sme k záverečnému konsenzu, o tom, ako budeme postupovať pri voľbe, aby takáto situácia nenastala. Mám za to, že keď informujem viceprimátora, informujem celé vedenie mesta. Myslel som, že sa medzi sebou rozprávate, no asi tomu tak nie je," doplnil poslanec s tým, že zvažuje, či sa bude uchádzať o miesto v poslaneckej lavici aj nasledovné volebné obdobie.

Po poslancovi Vaľovi sa k slovu dostal aj viceprimátor Jozef Tóth. "Chcel by som pána Vaľa usmerniť. Ja som vám volal, že ako ste sa rozhodli a navrhol som vám, že sme tri poslanecké kluby a navrhli si troch nominantov. Vravel som vám tiež, že sme trinásti a nikto nemôže hlasovať inak, no presne to sa stalo," uviedol Tóth.

Článok pokračuje pod reklamou


Šimko: Zboru Dúha udelím Cenu primátora

K celej záležitosti sa vyjadril aj primátor Jozef Šimko. Po minulé roky bolo podľa neho zvykom, že pri takýchto hlasovaniach došlo medzi poslancami k dohode. "Odkedy ste vy v poslaneckých laviciach, pán Vaľo aj s urýchľovačmi, k takýmto dohodám nedochádza. Rovnako neviem, prečo nazývate toho trinásteho poslanca, ktorý nehlasoval, sabotérom. Veď každý hlasuje podľa vlastného vedomia a svedomia. Ak to niekto nechcel dať, tak nezakrúžkoval. Prečo robíte z toho politický cirkus?," vyslovil sa primátor.

Ako ďalej dodal, komornému speváckemu zboru Dúha udelí Cenu primátora mesta Rimavská Sobota. "Ja si tú partiu žien vážim," dodal Šimko s tým, že nemôžeme hovoriť o zradcovi, ktorý tomuto zboru hlas nedal. "Každý poslanec má svoj názor, môže hodiť lístok tak, ako uzná za vhodné. Voľba je aj to, keď sa hlasovania nezúčastní. Je to bežná vec a demokracia. Nie je to sabotovanie, ale názor poslanca. Konsenzus tu nebol, lebo ak by bol, dnes máme troch držiteľov Ceny mesta," konkretizoval.

Článok pokračuje pod reklamou


Poslanecký klub vo svojom príspevku spomenul aj poslankyňu Annu Šimkovú, o ktorej uviedol, že sa opätovne vytratila len pár minút pred hlasovaním. "Keď som prišla na zasadnutie, tak som oznámila, že ľutujem, ale 15:15 musím odísť. Ako povedal pán primátor, môžeme sa všetci hanbiť. Naozaj všetci do jedného. Nielen tí, ktorí hlasovali, ale aj tí, ktorí sa pred mesiacom ofučali a odišli," povedala na margo veci Šimková.

Podľa slov poslankyne Eriky Juhászovej túto Cenu mesta berú poslanci veľmi vážne. "Vysvetlili sme si názory. Ja sama osobne som volala kolegovi Vaľovi, aký majú oni návrh. Rovnako ma oboznámili, že všetkými komisiami prešiel zbor Dúha. Prispôsobila som sa, dohodli sme sa na troch menách. Nepotrebovala som protekciu, aby ma niekto podporil. Čestne sme si prešli všetky mená a dohodli sme na menách, kto si tento rok Cenu mesta zaslúži," uviedla Juhászová s tým, že ju mrzí, že primátor im povedal, že sa môžu hanbiť.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross