No active "ca-sidebar-197687" sidebar

A. Andrášiová: Tie konšpirácie, ktoré boli prezentované, sa ma veľmi dotkli, povedala k zverejnenému videu

27. apríla 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) sa stretli na pokračujúcom zasadnutí, ktoré sa konalo 26. apríla. V bode rôzne sa značnú časť diskutovalo o Cene mesta Rimavská Sobota, ktorú sa nepodarilo tento rok udeliť nikomu.

Prečítajte si tiež: Rim. Sobota: Tento rok Cena mesta nebude udelená nikomu. Hanbite sa, adresoval poslancom primátor

Viceprimátorka Andrea Andrášiová sa ohradila voči tvrdeniam, ktoré zverejnil vo svojom statuse na sociálnej sieti poslanecký klub Odvážme sa zrýchliť. O celej téme sme vás informovali v našom staršom článku, kde nájdete aj vystrihnuté video s výrokom viceprimátorky, ktorý celú "kauzu" odštartoval.

Článok pokračuje pod reklamou


Zdroj: FB Odvážme sa zrýchliť (20. apríl 2022)

"Musím sa vyjadriť k mediálnej vojne, ktorá sa voči mne rozpútala. Je mi to strašne ľudsky nepríjemné, aby som to tu kolegom povedala, ale tie konšpirácie, ktoré boli prezentované, sa ma veľmi dotkli. Vo všeobecnosti chcem povedať, že volení zástupcovia ľudu si zamieňajú pojem verejná služba s tým, že namiesto tejto činnosti budú vykonávať aktivity, ktoré znevažujú ich kolegov, alebo politických oponentov, aby z toho získali vlastný prospech, alebo sa z niečoho vyvinili," uviedla na úvod Andrea Andrášiová.

Podľa nej je smutné, že takéto aktivity sa dejú v našom malom meste, kde sa ľudia dobre poznajú. "Fakt je smutné, že dokáže niekto vyfabulovať niečo také, aby svoje vlastné zlyhania zakryl a hodil ich na kolegu, kolegov," dodala.

Článok pokračuje pod reklamou


Viceprimátorka Andrášiová poprela, že by sabotovala udelenie Ceny mesta. "Predseda poslaneckého klubu Odvážme sa zrýchliť Roman Vaľo zdieľal video vytrhnuté z kontextu, že som sa mala vyjadriť, že Cena mesta udelená nebude. Všetko to bolo navodené tak, že som mala Cenu mesta sabotovať," povedala s tým, že "je to špinavosť".

Ako ďalej spomenula, na udelenie Ceny mesta je potrebná trojpätinová zhoda všetkých poslancov. "V našich podmienkach to je 13 poslancov. Pri hlasovaní bol presne takýto počet poslancov, a to znamená, že je potrebná zhoda všetkých poslancov, aby sa Cena mesta udelila trom nominovaným. Ak si dobre pamätáte, ja som ani za jedným poslancom nešla a nepýtala sa, ako bude voliť," vysvetlila. Podľa jej slov neprinútila osem neprítomných poslancov zostať doma. "Z tých neprítomných bolo päť poslancov z klubu Odvážme sa zrýchliť," dodala. Podľa jej slov ju označili za sabotérku preto, aby prekryli, že z ich klubu chýbalo niekoľko poslancov.

Ako však neskôr pripomenul poslanec Roman Vaľo, prítomní boli na riadnom termíne zasadnutia - to sa ukončilo predčasne, keď odišli z rokovacej miestnosti po vyjadreniach primátora Šimka.

Prečítajte si tiež: Po urážkach, hádkach a osočovaní, poslanci zo zastupiteľstva odišli. Po týždni budú zasadať znova

Viceprimátorka Andrášiová tiež poznamenala, že nevedela, kto bude ako voliť, a prízvukovala, že ona svoj hlas komornému speváckemu zboru Dúha odovzdala. "Ja by som to nevedela ovplyvniť," dodala s tým, že očakáva ospravedlnenie. "Bolo to cez všetky červené čiary."

Celé jej vyjadrenie si môžete pozrieť v zázname zasadnutia MsZ v čase od približne 2:24.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross