No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Ak Murgaš neodíde zo Smeru sám, vylúčia ho

3. novembra 2009 |  | | | |

Ak sa banskobystrický župan Milan Murgaš nevzdá členstva v strane Smer-SD sám, v utorok ho príslušná krajská a okresná organizácia vylúči. Uviedol to na včerajšej tlačovej besede predseda Smeru-SD Robert Fico s tým, že jediným oficiálnym kandidátom tejto strany na post banskobystrického župana je europoslanec Vladimír Maňka a každý iný, kto sa vydáva za ich kandidáta v tomto kraji, klame. Murgaš kandiduje na post župana ako nezávislý kandidát, je však stále členom Smeru-SD.

Kým banskobystrická krajská predsedníčka Jana Laššáková ešte 21. septembra tvrdila, že pre Maňku ako kandidáta na župana sa v Smere-SD rozhodli až potom, ako sa Murgaš vzdal kandidatúry za túto stranu, Fico včera jej slová, sediac vedľa nej, poprel. "Strana Smer-SD nebola a nie je spokojná s pôsobením doterajšieho župana pána Murgaša, preto sme sa rozhodli kandidovať nového kandidáta, ktorý zvládne župu lepšie ako súčasný župan," povedal predseda Smeru-SD. Uviedol tiež, že počas Murgašovho pôsobenia na čele banskobystrickej župy vzniklo niekoľko otázok, na ktoré nedostali relevantné odpovede, konkretizovať to však odmietol. Zdôraznil, že Maňka vzhľadom na svoje skúsenosti z práce primátora Zvolena, v straníckych štruktúrach aj europoslanca spĺňa všetky predpoklady, aby mohol banskobystrickú župu zvládnuť lepšie než Murgaš. "Má zázemie v Bruseli, robí s rozpočtom Európskej únie, pracoval ako primátor Zvolena - môže využiť známosti, skúsenosti a vzťahy, aby Banskobystrický samosprávny kraj lepšie čerpal eurofondy než doteraz," povedal o Maňkovi Fico. Podotkol, že bez podpory Smeru-SD by Murgaš v minulých voľbách nebol za župana "nikdy" zvolený.

Murgaš pre médiá na Ficove slová reagoval, že sa za kandidáta Smeru-SD nevydáva. Členstva v Smere-SD sa nevzdá, počká, ako rozhodnú stranícke štruktúry.

Zdroj: SITA


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross