No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Anketa: Mestských poslancov sme sa opýtali, či prídu na zajtrajší protest. Toto si o ňom myslia

16. októbra 2021 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Už zajtra sa v rimavskosobotskom amfiteátri stretnú odporcovia vlády. Protest organizuje strana SMER – SD. Prítomný by mal byť aj predseda strany Robert Fico. A čo naši mestskí poslanci a poslankyne? Opýtali sme sa ich, či prídu a čo si o proteste myslia.

Poslancov sme kontaktovali v priebehu tohto týždňa. Na e-mailové adresy, ktoré majú uvedené vo svojich poslaneckých profiloch na oficiálnej stránke mesta, sme im zaslali dve jednoduché otázky: či sa zúčastnia protestu a čo si o ňom myslia. Na odpoveď mali niekoľko dní, no napriek tomu sa do ankety nezapojili všetci. Ak svoje odpovede pošlú ešte v priebehu tohto dňa, do článku ich doplníme.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako pre Rimava.sk v deň oznámenia protestu povedal okresný predseda strany Smer – SD a zároveň poslanec rimavskosobotského mestského zastupiteľstva Ivan Hazucha, okres Rimavská Sobota je svojou chudobou známy. „Je to aj trochu symbolické,“ dodal na margo toho, že deň konania sa protestu, 17. október, je Medzinárodný deň boja proti chudobe.

 „Toto je pravicová vláda. Pravicová vláda nerobí pre 70 percent ľudí, ale pre 30 – pre tých, čo sú hore,“ povedal s tým, že tak vznikol priestor na to, aby ľudia prišli vyjadriť svoj názor.

A čo si o proteste myslia ďalší poslanci?

Anketa: Zúčastníte sa protestu? Čo si o ňom myslíte?

Jaroslav Matzenauer

Nezúčastním sa. Nesúhlasím s akýmkoľvek masovým zhromažďovaním v súčasnej epidemiologickej situácii, keďže už teraz sme v červenom okrese.

Jaroslav Bagačka

Nezúčastním sa. Rešpektujem právo občanov na vyjadrenie sa k spoločenským otázkam, avšak aj vzhľadom k epidemiologické situácii je toto masové zhromaždenie nevhodné.

Roman Vaľo

Nie. Právo na protest je prirodzené a rešpektujem ho. S termínom, keďže sme červeným okresom a ohrozí tu zvýšené riziko nákazy, nesúhlasím. Zo strany organizátorov a tam vystupujúcich lokálnych politikov, to vnímam len ako lacné naháňanie sa za preferenciami bez ohľadu na to, že môže byť ešte viac ohrozené zdravie občanov nášho regiónu.

Ján Jurkemík

Moje ironické ja sa zúčastní. Rešpektujem právo opozície organizovať protestné akcie aj občianske právo sa ich zúčastňovať. Nerešpektujem ako lekár účelové politické zavádzanie obyvateľstva vo vzťahu ku vakcinácii za účelom obhájenia svojich ekonomicko-korupčných skutkov z minulosti a odvedenie pozornosti od nich využitím súčasnej pandemickej situácie.

Róbert Kuvik

Zúčastním sa. Fico má pravdu.

Tibor Figei

Nezúčastním sa. Nemyslím si, že je dobrý nápad teraz v takejto epidemiologickej situácii niečo organizovať. 

Michal Demeter

Nie, nezúčastním sa. Rešpektujem právo občanov na protest ako formu vyjadrenie svojho názoru, ale nemyslím si, že je to v momentálnej situácii dobrý nápad. Jednak s prihliadnutím na pandemickú situáciu. A jednak ide o osoby zapojené do protestu. Jednou z nich je bývalý premiér Fico a jeho spolustraníci, ktorí 12 rokov situáciu v našom okrese neriešili. V súčasnosti sa prichádza na mnoho káuz, ktoré majú spojitosť na predstaviteľov bývalej vlády. Vo vyspelých krajinách, ak by sa na niečo takéto prišlo, tak vrchní predstavitelia by automaticky odstúpili zo všetkých pozícií a nikdy viac by nepôsobili v politickom živote. Asi len na Slovensku je možné, že takto skompromitovaní ľudia organizujú akékoľvek protesty a ľudia ich prídu podporiť.

Ďalším podporovateľom je primátor Šimko, ktorý ešte ako prednosta OU bol pri privatizácii podnikov nášho okresu. Keďže tento proces nebol nastavený správne, došlo k zániku mnohých podnikov z nášho regiónu, čo položilo základ neskoršiemu zlému vývinu v našom okrese. Taktiež ako primátor mesta, keď sa objavila téma nezamestnanosti, vždy sa len vyhováral na vládu a nikdy nič aktívne neriešil.

Andrea Andrášiová

Nezúčastním sa. Opozičná politika strany Smer – SD.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross