No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Bude kandidovať na primátora R. Ceglédy, J. Bagačka, Z. Cziprusz či P. Juhász?

4. októbra 2021 |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Komunálne voľby sa majú konať v novembri 2022, čiže nám do nich chýba ešte viac ako rok. Od začiatku budúceho roka však budú záujemcovia o post primátora oficiálne oznamovať svoje kandidatúry. Zisťovali sme, kto zvažuje uchádzanie sa o tento post – opýtali sme sa niektorých z najaktívnejších miestnych politikov či bývalého kandidáta.

Jedným z kandidátov by mohol byť terajší poslanec Jaroslav Bagačka. Ako pre Rimava.sk povedal, momentálne to potvrdiť nemôže. "Zatiaľ som o tom neuvažoval. Nikto ma oficiálne neoslovil na kandidatúru, v rôznych debatách však bolo aj moje meno v rámci širokého okruhu ľudí. Túto možnosť však do budúcnosti nevylučujem," vyjadril sa Bagačka.

Článok pokračuje pod reklamou


Druhý potenciálny kandidát, o ktorom sa rozpráva, je poslanec mestského zastupiteľstva Peter Juhász. "Momentálne som o tejto možnosti neuvažoval," povedal.

Peter Juhász pri podpise petície proti reforme nemocníc.

Rimava.sk oslovila aj dvoch najúspešnejších mužov z komunálnych volieb v roku 2018, Jozefa Šimka a Radovana Ceglédyho. Čo sa týka prvého menovaného, k svojej možnej kandidatúre sa vyjadril nasledovne: „Príďte za mnou niekedy v marci budúceho roka. Teraz sa vám k tomu neviem vyjadriť.“

Oslovili sme aj aktivistu a podnikateľa Radovana Ceglédyho, ktorý sa ku kandidatúre nevyjadril priamo. "Teraz sa k tomu neviem vyjadriť. Musím si to všetko v tejto veci upratať. Do konca roka by som mohol byť rozhodnutý," vyslovil sa Ceglédy.

Radovan Ceglédy počas kampane v roku 2018.

Ako posledného sme oslovili terajšieho poslanca MsZ Zoltána Cziprusza. "Nad kandidatúrou som zatiaľ vôbec nerozmýšľal. Nič nechcem vylučovať, no mám skôr iné priority. Po spojení SMK a Mostu-Híd však chceme posilniť poslanecký klub v MsZ. Chceme zastaviť to, čo sa deje posledné tri roky," vyjadril sa Cziprusz.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross