No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Cifruš vo voľbách do VÚC podporí Šimka

30. októbra 2009 |  | | | | | |

Podľa oznamu na oficiálnej internetovej stránke mesta Rimavská Sobota primátor Štefan Cifruš podporí vo voľbách na post župana Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Jozefa Šimka. Ten v súčasnosti vykonáva funkciu podpredsedu BBSK pre rozvoj menšinovej politiky. O post predsedu BBSK uchádza deväť kandidátov, na post šiestich poslancov za Rimavskosobotský volebný obvod 63. Voľby sa uskutočnia 14. novembra.

„Nastávajúce voľby do Banskobystrického samosprávneho kraja nie sú ľahostajné ani pre mňa ako primátora mesta, ktorý zároveň kandiduje na funkciu poslanca. Osobitnú pozornosť si zaslúži voľba predsedu samosprávneho kraja. Keď som si preštudoval zoznam všetkých deviatich kandidátov na župana, jednoznačne mi vyšlo, že pre mňa, ako pre lokálpatriota a primátora okresného mesta, je najideálnejšou voľbou osoba Jozefa Šimka.

Možno mnohých prekvapuje toto moje zistenie, pretože som bol počas mojich dvoch volebných období často terčom jeho kritiky. No ja som to bral ako opodstatnenú politickú kritiku. Napriek tomu môžem otvorene povedať, že nemám s pánom Šimkom žiadne osobné problémy, vieme si spolu sadnúť a v prospech občanov mesta i okresu prediskutovať aj tie najháklivejšie témy.

Ako primátor mesta však viem aj to, že od súčasného župana, ani od poslancov župného zastupiteľstva naše mesto a náš región nedostali patričnú podporu a pomoc. Mám obavu však aj z toho, že v prípade zvolenia hociktorého z ďalších kandidátov by sme pomoc v budúcnosti taktiež nemohli očakávať.

Som však presvedčený o tom, že v prípade zvolenia Jozefa Šimka za župana a úspešnosti mojej kandidatúry za poslanca, by sme spoločnými silami dokázali pomôcť nášmu mestu i celému regiónu. Preto je mojou povinnosťou dať svoj hlas Jozefovi Šimkovi a verím, že tak učinia aj občania Rimavskej Soboty.“ tvrdí primátor Štefan Cifruš vo svojom vyhlásení.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross