No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Covid-19 potvrdili ďalšiemu primátorovi, ľudí prosí o zodpovednosť

FIĽAKOVO – Koronavírus si nevyberá. Pozitívny výsledok na ochorenie covid-19 ukázal test aj primátorovi mesta Fiľakovo Attilovi Agócsovi.

Má len mierne príznaky

„Po troch dňoch dobrovoľnej karantény mám zo včerajška pozitívny PCR test, koronavírus teda aj mňa odsúdil na ´domáce väzenie´,“ napísal na svojej sociálnej sieti primátor Fiľakova Attila Agócs. Doteraz mal podľa jeho slov len miernejšie príznaky choroby. „Ani tie však nie sú veľmi príjemné,“ zhodnotil ďalej.

Článok pokračuje pod reklamou



Človeka podľa neho v danej situácii trápi aj otázka, komu ochorenie odovzdal ďalej. Primátor tvrdí, že potrebné informovanie a nahlásenie kontaktov už má za sebou. „S Mestským úradom budem v telefonickom a online kontakte. Napriek tomu, že je krásne jarné počasie a stále sa blížiace hromadné očkovanie väčšinu ľudí napĺňa pochopiteľným optimizmom, chcem vás poprosiť, aby ste boli aj naďalej opatrní,“  vyslovil sa Attila Agócs.

Ochorenie covid-19 prekonal napríklad aj primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, o jeho pozitívnom teste informoval viceprimátor Ladislav Rigó na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Koronavírusom sa v októbri minulého roka nakazila aj starostka Klenovca Zlata Kaštanová.

Za včerajšok pribudlo viac než 5-tisíc prípadov

„Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 3 600 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 1 681 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Je to 22 percent z 16 361 ukončených RT-PCR vyšetrení a 1,07 percent z 156 883 antigénnych testov,“ informuje ministerstvo zdravotníctva. Ako ďalej uviedli, najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Košickom kraji (676), nasledujú Trenčiansky kraj (586), Žilinský (537), Prešovský (505), Trnavský (442), Banskobystrický (352), Nitriansky (260) a Bratislavský (242).

Podľa informácií z NCZI pribudlo za včerajší deň v okrese Rimavská Sobota 56 pozitívnych prípadov, v okrese Lučenec 34 prípadov, v okrese Poltár 22 potvrdených ochorení, v okrese Revúca 20 a v okrese Rožňava 32 prípadov ochorenia covid-19.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross