No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Cziprusza zvolili za podpredsedu SMK

Ing. Zoltán Cziprusz - FOTO: Archív Rimava.sk

Zoltán Cziprusz sa stal cez víkend na sneme mimoparlamentnej Strany maďarskej komunity (SMK) jedným z jej troch podpredsedov. Cziprusz je najmladším poslancom Mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote. Poslanecký mandát si na komunálnej úrovni vykonáva druhé volebné obdobie. Okrem toho je tiež poslancom Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja. SMK z postu predsedu povedie Krisztián Forró.

Článok pokračuje pod reklamou



„Vítam to, že som sa stal podpredsedom SMK. Som tomu rád, pozitívne sa na to pozerám, ale je to aj veľká výzva. Stal som sa organizačným podpredsedom, čo je teraz dosť vážna úloha. Dúfam, že maďarské strany stoja pred zlúčením, aby bola jedna maďarská strana na Slovensku,“ uviedol pre Rimava.sk Cziprusz. Ako dodal, aj doteraz bol členom celoštátneho predsedníctva, od uplynulého víkendu v ňom pôsobí už ako podpredseda strany. „Ak konečne bude jedna jednotná maďarská strana a dostane sa do parlamentu, mám ambície byť poslancom Národnej rady SR. To je ale ešte ďaleko. Aby na to bola reálna šanca, treba v prvom rade tie maďarské strany zjednotiť. Samozrejme, som za to, aby tam mal aj Gemer zastúpenie čo najskôr.“

Podpredsedom strany Most – Híd je od konca mája aj primátor Fiľakova Attila Agócs. Bývalá vládna strana zostala vo februárových voľbách pred bránami NR SR.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross