No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Do Rimavskej Soboty prídu odporcovia vlády. Očakávam tisíce ľudí, povedal Fico

5. októbra 2021 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Líder strany Smer - Sociálna demokracia vyhlásil na tlačovej besede v utorok, 5. októbra, že v Rimavskej Sobote bude protivládny protest.

"Vládna koalícia je v úplnom rozklade a je otázkou času, kedy príde rozhodnutie, ktoré bude viesť k predčasným parlamentným voľbám," povedal Fico s tým, že protest v Rimavskej Sobote sa uskutoční 17. októbra.

Článok pokračuje pod reklamou


Podľa jeho slov očakáva na proteste tisíce ľudí. Konať sa má pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti chudobe. Druhý naplánovaný protest je na 17. novembra v Bratislave.

Ako pre Rimava.sk povedal okresný predseda strany Smer – SD Ivan Hazucha, okres Rimavská Sobota je svojou chudobou známy. „Je to aj trochu symbolické,“ dodal s tým, že treba poukázať na zvyšovanie cien. Pripomenul rast cien potravín aj palív.

„Mzdy už nejdú Ficovým spôsobom hore,“ dodal s tým, že bude stúpať počet chudobných. „Toto je pravicová vláda. Pravicová vláda nerobí pre 70 percent ľudí, ale pre 30 – pre tých, čo sú hore,“ povedal s tým, že tak vznikol priestor na to, aby ľudia prišli vyjadriť svoj názor.

Čo sa týka počtu ľudí, ktorí prídu na protest, má nižšie očakávania než Robert Fico. „Minimálne tisíc,“ odhadol. Do Rimavskej Soboty by mal prísť aj predseda strany Fico. Súčasťou má byť aj kultúrny program.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross