No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Eduard Heger navštívil základnú školu v Hnúšti

17. februára 2023 | | |  | 
Zdroj: FB Eduard Heger

HNÚŠŤA – Štatisticky si šikanu vo svojom živote zažil takmer každý tretí žiak na našich školách. Niekedy sa prejavuje posmeškami, inokedy vedie až k ťažkému fyzickému či psychickému týraniu. Nezriedka sa šíri aj na internete.

"Preto som ešte v minulom roku z rezervy predsedu vlády vyčlenil vyše 100 000 eur na boj proti šikane a kyberšikane," uviedol ďalej poverený premiér Eduard Heger.

Článok pokračuje pod reklamou


Jednou zo škôl, ktorá sa do výzvy zapojila, bola aj Základná škola Klokočova v Hnúšti, ktorej projekt „NIE šikanovaNIE“ získal finančnú podporu. "V škole na túto tému nahrali edukačné video, zorganizovali semináre pre deti aj rodičov, divadelné predstavenie či výtvarnú súťaž," dodal Heger.

"Dnes som za žiakmi a ich pedagógmi osobne pricestoval do Hnúšte, aby ma bližšie oboznámili s aktivitami, ktoré v uplynulých týždňoch realizovali. Veľmi oceňujem, že škola podniká konkrétne kroky, aby bola miestom, kde sa deti budú cítiť bezpečne a vedie ich k tomu ako predchádzať a chrániť sa hrozbám šikany či kyberšikany," uzavrel Eduard Heger.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross