No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Hnúšťa má novú viceprimátorku, začiatkom mesiaca ju vymenoval primátor

16. júla 2022 | |  | 
Foto ilustračné.

HNÚŠŤA - Primátor Hnúšte Roman Lebeda 1. júla vymenoval novú zástupkyňu primátora. Stala sa ňou poslankyňa mestského zastupiteľstva Marianna Balašková.

Balašková bola poslankyňou mestského zastupiteľstva prvé volebné obdobie, preto ju nominácia na post viceprimátorky prekvapila. „Ambície na takýto post som nikdy nemala. Trvalo mi preto dlhšie spracovať takú dôveru a zodpovednosť, akú mi pán primátor prejavil, veľmi si to cením. Ponuku som nakoniec prijala a s veľkou pokorou a odhodlaním sa zaväzujem slúžiť ľuďom podľa svojich najlepších schopností. Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som post viceprimátora zastávala so cťou, čestne a hlavne s pokojom, ktorý v mestskom zastupiteľstve chýba,“ uviedla Balašková.

Článok pokračuje pod reklamou


Podľa jej slov si je vedomá toho, že nebude jednoduché udržať rovnováhu medzi prácou, dobrovoľníctvom, rodinou a záväzkami v meste. "Venovať sa budem najmä oblasti vzdelávania, detí a mládeže, mladých rodín, športu a cestovného ruchu,“ doplnila Balašková.

K nominácii svojej zástupkyne sa vyjadril aj primátor Roman Lebeda. „Zatiaľ čo predošlého viceprimátora som vyberal z politických dôvodov z radov mojich politických oponentov a kúpil som si tak pokoj na prácu počas prvých troch rokov, tentokrát som už vybral srdcom a bez politického kalkulu. Vybral som niekoho, kto si naozaj moju dôveru zaslúži, pretože chce úprimne pomáhať mestu a na rozdiel od niektorých iných nekandidoval kvôli túžbe po moci a osobnému prospechu. Potešilo ma, že sa nová viceprimátorka rozhodla venovať polovicu platu pre šport a vzdelanie mladých ľudí. Má pred sebou už len krátke obdobie päť mesiacov, ale jeden človek dokáže za päť mesiacov urobiť viac, ako iný za niekoľko rokov.“

Aj napriek krátkemu obdobiu sa budem snažiť vykonať čo najviac práce pre naše mesto. Hnúšťa je miestom, kde som sa narodila, vyrastala a miestom, kde stále rada žijem. Dúfam, že teraz ako viceprimátorka jej môžem vrátiť aspoň niečo z toho, čo mi za tie roky dala. Preto som sa rozhodla založiť aj fond viceprimátorky. Do fondu každý mesiac vložím polovicu svojej odmeny viceprimátora, ktoré budú využité na podporu športovania a vzdelávania detí a drobné skrášlenia prostredia okolo nás. Do fondu mi prisľúbil rovnakou sumou zo svojho platu prispieť aj primátor, takže každý mesiac tak budem môcť rozdeliť sumu 500 eur,“ priblížila Balašková.

Článok pokračuje pod reklamou


Podporu budú môcť pre svoje deti žiadať všetci rodičia bez ohľadu na výšku ich príjmu. „Aj pracujúci rodičia majú niekedy problém zaplatiť deťom plavecký výcvik, cestovné a štartovné na športovom turnaji a podobne. Rovnako podporím výsadbu stromov na sídliskách a iné skrášlenia prostredia. Chcem sa tak pripojiť k primátorovmu programu s názvom ‚1000 maličkostí‘, ktorý sa mi veľmi páči a je ho v meste vidieť,“ uzavrela nová viceprimátorka.

Spôsob, ako môžu občania požiadať novú viceprimátorku o finančnú podporu, bude jednoduchý, bude stačiť poslať jednoduchý mail s informáciou, na čo by potrebovali podporu. Tú bude jednotlivcom rozdeľovať do sumy 50 eur. Viac informácií zverejní zástupkyňa primátora v auguste, kedy aj rozdelí prvé financie. Zástupca primátora v Hnúšti zarába približne 490 eur.

Roman Lebeda a Marianna Balašková na Dňoch mesta Hnúšťa.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross