No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Hnúšťanský primátor Bagačka vstúpil do Smeru

14. novembra 2008 |  | 

Primátor mesta Hnúšťa Michal Bagačka sa stal v uplynulých týždňoch členom strany Smer – SD. Pre Rimava.sk to potvrdil bývalý okresný podpredseda ĽS – HZDS. „Som radovým členom strany Smer,“ dodal.

Bagačka, ktorý je druhé volebné obdobie primátorom druhého najväčšieho mesta v okrese Rimavská Sobota, kandidoval v komunálnych voľbách v roku 2006 na tento post ako kandidát ĽS – HZDS, SDKÚ – DS, SNS, KSS, KDH. Zastáva tiež funkciu predsedu Združenia miest a obcí Gemera a Malohontu. 

Je jedným zo šiestich poslancov z okresu Rimavská Sobota v parlamente Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), do ktorého kandidoval v roku 2005 za koalíciu ĽS – HZDS, KSS, PSNS a ZSNS. Bagačka pre Rimava.sk povedal, že približne pred rokom vystúpil z poslaneckého klubu HZDS v parlamente BBSK. „Nesúhlasil som s niektorými krokmi v rámci klubu a stal som sa nezávislým poslancom. Stanovy strany hovoria o tom, že pokiaľ poslanec vystúpi z klubu HZDS a myslel som si, že to platí len v prípade Národnej rady SR, no platí to aj na úrovni vyšších územných celkov, tak tomuto poslancovi automaticky zaniká členstvo v HZDS. Dostal som oznámenie o ukončení členstva v strane,“ pokračoval.

Podľa neho je určite lepšie, keď má primátor, alebo poslanec politické krytie. „Program strany Smer mi je najbližší, hlavne z tohto dôvodu som sa stal členom tejto strany,“ konštatoval Michal Bagačka, ktorý mieri do poslaneckého klubu Smeru – SD v parlamente BBSK.

„Bagačka bol super člen strany. Bol mojím podpredsedom. Do hlavy mu ale nevidím. Rozhodol sa tak, ako sa rozhodol. Je primátorom Hnúšte a rozhodol sa ísť týmto smerom,“ povedal pre Rimava.sk okresný predseda ĽS – HZDS Miroslav Martiš, ktorý dodal, že ide o osobné slobodné rozhodnutie Michala Bagačku a nemôže mu vystúpenie z klubu HZDS zazlievať. „Zrejme videl možnosti prechodu do inej politickej strany ako výhodnejšie. Aj z hľadiska toho, že je primátorom mesta.  Rešpektujem jeho rozhodnutie. Všetci sme vývojaschopní. Vôbec mu to nezazlievam. Naše vzťahy nie sú v žiadnom prípade horšie,“ podotkol Martiš.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross