No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Igora Matoviča neodvolali. Takto hlasovali poslanci Jozef Šimko, Martina Brisudová a Jozef Pročko

4. októbra 2022 | |  | 
Zdroj: Rimava.sk/FB Martina Brisudová/NR SR

Ministra financií Igora Matoviča dnes parlament neodvolal. Za jeho odvolanie hlasovalo 73 zo 124 prítomných poslancov. Proti bolo 45 zákonodarcov. Pri hlasovaní sa zdržali piati poslanci a nehlasoval jeden. Pozreli sme sa na to, ako hlasovali poslanci z našich okresov - Jozef Šimko (Sme rodina), Martina Brisudová (OĽANO) a Jozef Pročko (OĽANO).

Medzi poslancami, ktorí hlasovali proti odvolaniu, boli aj Martina Brisudová a Jozef Pročko. Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, ktorý prešiel z opozície do koalície, sa podľa zverejneného hlasovania rozhodovania nezúčastnil - bol neprítomný.

Článok pokračuje pod reklamou


O vyslovení nedôvery ministrovi financií sa hlasovalo o 11:37. Tomuto hlasovaniu predchádzalo hlasovanie o procedurálnom návrhu Borisa Kollára v čase o 11:36 - podľa zverejneného hlasovania Jozef Šimko hlasoval, bol za. Na ďalšom hlasovaní o 11:39 Jozef Šimko opäť hlasoval.

Zvláštne tiež pôsobí vyjadrenie jeho poslaneckého asistenta Attilu Rábelyho. Deň pred hlasovaním sa totiž v Rimavskej Sobote konala diskusia s kandidátmi na primátora, na ktorej Jozef Šimko chýbal. Termín diskusie sa pritom už raz kvôli primátorovi presúval - aby nebol v deň rokovania parlamentu. "V súvislosti so zajtrajšou (4. 10.) schôdzou Národnej rady SR, kde je vážny program ohľadom odvolávania ministra financií, je na ceste do Bratislavy," povedal Rábely. "Dobre. No ja to stihnem ešte dnes večer do Bratislavy bez problémov, pán Šimko mohol tiež," reagoval moderátor Michal Kovačič. Ako sme už zistili, Jozef Šimko napokon pri tomto bode nehlasoval.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross