No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kandidátom Smeru-SD na župana opäť Murgaš

12. augusta 2009 |  | | |

Kandidátom strany Smer-SD pre tohtoročné voľby predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) je súčasný župan Milan Murgaš. Pre agentúru SITA to dnes povedala banskobystrická krajská predsedníčka tejto strany Jana Laššáková s tým, že o podporu pre svojho kandidáta sa uchádzajú aj u iných strán. „Rokujeme o vytvorení koalície. Chceli by sme, aby bola rovnaká pre voľby predsedu aj pre voľby poslancov samosprávneho kraja. Rokovali sme so všetkými parlamentnými stranami, teraz sa to zúžilo na ĽS-HZDS a SNS,“ povedala Laššáková s tým, že rokovania by chceli uzavrieť do konca augusta.

Župan Milan Murgaš minulý týždeň na otázku agentúry SITA, či bude opäť kandidovať, uviedol, že je to predčasná otázka, a keď sa rozhodne, bude o tom včas informovať.

Opäť kandidovať bude zrejme aj krajský predseda SDKÚ-DS Jozef Mikuš, ktorého Murgaš vo voľbách pred štyrmi rokmi tesne porazil. Mikuš pre agentúru SITA potvrdil rokovania o podpore opozičného kandidáta. Definitívne potvrdiť, že ním bude on, však odmietol s tým, že je to predčasné.

Zdroj: BANSKÁ BYSTRICA 12. augusta (SITA)


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross