No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kandidujem, lebo mesto a občania potrebujú zásadnú zmenu k lepšiemu, hovorí M. Dorkin. Získať chce kreslo primátora Tornale

2. augusta 2022 | |  | 

TORNAĽA - O primátorské kreslo mesta Tornaľa sa v blížiacich sa voľbách chce uchádzať Marian Dorkin. 39-ročný Tornaľčan aktuálne zastáva pozíciu okresného predsedu hnutia OĽANO. Vo vedení mesta určite nastane zmena, pretože aktuálne úradujúca primátorka Anna Szögedi sa už kandidovať nechystá. Či ju vystrieda práve tento muž, sa dozvieme 29. októbra 2022.

Ako hovorí, má jediný cieľ - aby prosperovalo mesto a aj ľudia v ňom. Dosiahnuť by to chcel so svojím tímom ľudí. Tvrdí o sebe, že je jediný kandidát, ktorý počúva ľudí a to chce robiť aj naďalej. Viac nám o svojich plánoch prezradil Marian Dorkin v rozhovore.

Aké sú vaše priority?

Nové pracovné miesta cez obecný a sociálny podnik, nové chodníky, výstavba bytov, veľa zelene a kvetov, prilákanie investorov, vytvorenie novej strednej školy a vzdelávanie v nej pre potreby miestnych firiem, otvorenie mestského kúpaliska, pomoc dôchodcom pri domácich prácach cez sociálny podnik, pomoc podnikateľom a vytvorenie združenia pre ich rozvoj a rozvoj zamestnanosti v meste. Oživenie kultúrnych podujatí v meste, aby sa ľudia stretávali a vrátil sa život do nášho mesta.

Článok pokračuje pod reklamou


"Vyštudoval som SŠ v Rimavskej Sobote SPoPŠ s maturitou odbor Doprava, pracoval som vo viacerých pozíciách 20 rokov, ako napríklad vodič, referent, fotograf, dispečer, skladník, kurič, správca vlečky ŽSR, detektív, kameraman. Mám viacero školení a kurzov. Spolu s mojou vyvolenou vychovávame 5-ročného syna. Od narodenia bývam v Tornali v mestskej časti Králik, kde sa nachádza aj zdevastované kúpalisko. Kandidujem, lebo mesto a občania potrebujú zásadnú zmenu k lepšiemu."

Ktorý z rozbehnutých projektov mesta by ste určite chceli dotiahnuť do úspešného konca?

Všetky projekty dokončíme, všetko je plus pre naše mesto.

Čo sa vám zas naopak nepáči, resp. chceli by ste ako primátor zmeniť?

Nepáči sa mi odliv mladých ľudí za prácou a rozpad rodín, potrebujú prácu tu a kúpalisko tiež!

Ktoré vaše vlastnosti alebo skúsenosti by z vás podľa vás spravili dobrého a schopného primátora?

Som cieľavedomý, precízny, presný a poctivý.

Máte nejaké skúsenosti z riadiacich funkcií, resp. so samosprávou?

Poznám starostu, ktorý nevie čítať a písať po slovensky a v dedine všetko majú, všetko sa dá len treba chcieť. Za mnou stoja šiesti primátori a starostovia, ktorí dlhé roky pracujú svedomito a sú čestní, ktorí mi pomôžu a mám tím ľudí, ktorí už zastávajú funkcie okolo samosprávy. Cieľ je jediný, aby prosperovalo mesto a aj ľudia v ňom.

Chcete kandidovať ako nezávislý, alebo budete mať/hľadať podporu u niektorej z politických strán?

Bojujem proti neprávosti, proti korupcii a kandidujem pod hnutím Oľano, stal som sa aj okresným predsedom hnutia Oľano za okres Revúca.

Prečo by ľudia mali voliť práve vás?

Som jediný kandidát, ktorý počúva ľudí a to budem robiť aj naďalej. Viem, čo im chýba, čo ich trápi a ja by som tam bol preto, aby som pomohol ľuďom, nie sebe.

Zdroj foto: Timi Tóthová

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross