No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Koncom novembra doplňujúce voľby do samosprávy

6. septembra 2008 |  | 

V novembri budú občania voliť starostov v štyroch obciach Rimavskosobotského a v dvoch Revúckeho okresu. Zároveň sa uskutočnia voľby poslancov v dvoch obciach v okrese Rimavská Sobota. Nové voľby do orgánov samosprávy vyhlásil predseda parlamentu Pavol Paška na 22. novembra.

O novom starostovi budú občania rozhodovať v Barci, Hostišovciach, Rimavskej Seči a Stránskej (okr. Rimavská Sobota), Muránskej Dlhej Lúke a Muránskej Lehote (okr. Revúca).

Poslancov budú voliť v obci Rimavská Seč deviatich a Vyšnom Skalníku jedného, ktorý sa funkcie vzdal. (okr. Rimavská Sobota).

Ako pre Rimava.sk povedal vedúci odboru všeobecnej vnúrornej správy na Obvodnom úrade v Rimavskej Sobote Zoltán Pósa starostovia v Barci, Stránskej a Muránskej Lehote sa svojej funkcie vzdali, v Hostišovciach zomrel a v Rimavskej Seči bol nález Ústavného súdu, ktorý vyhlásil voľby za neplatné. „V Muránskej Dlhej Lúke bol starosta právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin ohovárania,“ povedal dnes pre Rimava.sk Pósa. Ako dodal, kandidátne listiny sa môžu odovzdať do nedeľe, 28. septembra.

Voľby do orgánov samosprávy obcí sa uskutočnia v 28 obciach Slovenskej republiky. Starostovia sa budú voliť v 19 obciach, primátor v Stupave a v deviatich obciach budú voliť poslancov.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross