No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Minister Krajniak navštívil cez víkend Tisovec, pozrel si aj futbalový zápas

18. júla 2022 | |  | 

TISOVEC - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak navštívil v sobotu 16. júla mesto Tisovec. Minister prijal pozvanie okresného šéfa hnutia Sme rodina Jána Vengrína, ktorý je zároveň aj náčelníkom mestskej polície v Tisovci. Vengrín pred niekoľkými týždňami oznámil svoj záujem stať sa primátorom Tisovca.

"Počas poslednej pracovnej návštevy pána ministra v Bratislave som ho pozval do nášho regiónu - Tisovca. A neubehol ešte ani mesiac a pán minister si počas svojej pracovnej cesty naplánoval aj návštevu nášho Tisovca," uviedol na sociálnej sieti Vengrín.

Článok pokračuje pod reklamou


V rámci jeho programu sa minister stretol so zástupcami OZ Pomocnica v Tisovci, ktorí informovali ministra o činnosti a formách pomoci pre ľudí z Tisovca a širšieho okolia. "Pozreli sme si priestory Pomocnice a boli sme oboznámení, s čím všetkým pomáhajú ľuďom, od odevov, obuvi cez zdravotnícky materiál a pomôcky až k potravinovej pomoci a športovým potrebám. Pán minister vyjadril zástupcom Pomocnice veľký obdiv a poďakovanie za ich činnosť a pomoc, ktorú vykonávajú v prospech ľudí širokého okolia," spomenul Vengrín.

Krajniak zavítal aj do rodného domu Dr. Vladimíra Clementisa, kde si ho uctili položením vencov. Tento rok si pripomíname aj 120. výročie jeho narodenia a 70. výročie jeho úmrtia. "Pri tejto príležitosti sme v sprievode externého zamestnanca Slovenského národného múzea Michala Stejskala absolvovali aj prehliadku rodného domu Dr. V. Clementisa s výkladom. Taktiež bol pán minister oboznámený s expozíciou Václava Vraného, ktorý bol starým otcom V. Clementisa a ktorá je súčasťou jeho rodného domu," dodal Vengrín.

Po obede sa presunuli na futbalový štadión, kde sa konal zápas internacionálov Tisovca a Klenovca. Viac sa darilo hosťujúcemu súperovi, ktorý zdolal domácich 4 : 1. "V tejto športovej komunite pán minister pozdravil zúčastnených športovcov a poprial im športové úspechy. Na záver mu manažér MŠK Tisovec Peter Rukavica odovzdal spomienkové predmety, nakoľko tento rok si pripomíname 100. výročie futbalu v Tisovci," uzavrel Vengrín.

Foto: FB Ján Vengrín


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross