No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Murgaš Maňkovi nikdy nenaznačil výhrady k jeho politike

21. augusta 2009 |  | | | | |

BBSKPodpredseda Smeru-SD Vladimír Maňka nevie, na základe akých skutočností Milan Murgaš hodnotí jeho sociálnu politiku. "Nikdy mi nenaznačil svoje výhrady, ani nedal podnet na riešenie akejkoľvek problematiky," povedal Maňka dnes pre agentúru SITA v súvislosti so štvrtkovými výrokmi Murgaša, ktorý už nechce kandidovať za Smer-SD na župana Banskobystrického samosprávneho kraja vzhľadom na pomery v krajskej organizácii Smer-SD a antisociálnu politiku podpredsedu Smeru-SD Vladimíra Maňku. Banskobystrický župan Murgaš vo štvrtok pre agentúru SITA uviedol, že už nebude v tohtoročných voľbách nominantom strany Smer-SD na svoju doterajšiu funkciu. V pondelok bude rokovať o kandidátovi na župana krajské predsedníctvo.

Murgaš odmietol, že jeho rezignácia súvisí s tým, že kandidátom Smeru-SD na post banskobystrického župana by mal byť práve Vladimír Maňka. Pomery v krajskej organizácii, ktoré v liste uvádza ako jeden z dôvodov svojej rezignácie, vidno podľa neho na hlasovaniach poslancov za Smer-SD v banskobystrickom župnom zastupiteľstve.

Murgaš nevylúčil, že bude kandidovať, a to nielen ako nezávislý kandidát, ale prípadne aj za nejakú inú politickú stranu. „Sú ponuky rôzne,“ povedal Murgaš. Na otázku, či po jeho rozhodnutí bude nasledovať aj jeho odchod zo strany Smer-SD, odpovedal: „Ja predpokladám, že ma vylúčia, pretože ak pôjdem kandidovať za inú stranu alebo ako nezávislý, tak podľa stanov by ma mali vylúčiť.“ Dodal pritom, že stále nie je rozhodnutý, či bude kandidovať.

Podľa informácií agentúry SITA od členov tejto strany, ktorí si neželajú byť menovaní, vedenie Smeru-SD presadzovalo ako kandidáta na banskobystrického župana Maňku, kým krajská organizácia navrhovala Murgaša. Že sú v hre títo dvaja kandidáti agentúre SITA priamo potvrdil okresný predseda Smeru-SD v Rimavskej Sobote Pavel Struhár, keď na otázku agentúry SITA, či bude krajská rada na zasadnutí v pondelok rozhodovať medzi Murgašom a Maňkom, odpovedal: „Čo viem ja zatiaľ, tak tak“.

Zdroj: BRATISLAVA 21. augusta (SITA)


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross