No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na sneme ZMOS majú zvoliť nového predsedu, kandiduje aj primátor Tisovca Mináč

16. mája 2011 |  | | |

Starosta Štrby Michal Sýkora skončí po 16 rokoch vo funkcii predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Podľa novelizovaných stanov z roku 2010 sa na čele ZMOS striedajú po štyroch rokoch starostovia obcí a primátori miest. Od najbližšieho snemu tak bude na čele ZMOS-u stáť primátor mesta. Kandidáti sú štyria, medzi nimi aj primátor Tisovca Peter Mináč. Okrem neho sa o post predsedu uchádza aj primátor Nitry Jozef Dvonč, starosta mestskej časti Košice – Juh Jaroslav Hlinka a primátor Turzovky Miroslav Rejda. Rada ZMOS ich vybrala na svojom aprílovom rokovaní, pričom vychádzala z návrhov regionálnych združení.

Na podpore kandidatúry Mináča sa ešte vo februári dohodli aj členovia Združenia miest a obcí Gemera a Malohontu (ZMOGaM). „Je vhodný kandidát, v samospráve pôsobí veľmi dlho, určite by aj pre región bolo dobré mať takéhoto človeka vo vedení ZMOSu,” vyjadril sa vtedy pre Rimava.sk predseda ZMOGaM Michal Bagačka. Peter Mináč kandidoval na túto funkciu aj v roku 2007, keď získal podporu takmer 30 percent hlasov delegátov.

Snem sa uskutoční  18. a 19. mája v Bratislave, je prvým po komunálnych voľbách. Zúčastniť sa ho môžu zástupcovia všetkých 2 792 členských miest a obcí z 58 regionálnych združení ZMOS. Tohtoročný snem je významný nielen počtom účastníkov, ale tiež svojím programom, vyhodnotením uplynulého obdobia, určením smerovania organizácie na najbližšie štyri roky, voľbou kontrolnej komisie ZMOS a predsedu združenia. Agentúru SITA informoval hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák.

Zdroj: SITA


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross