No active "ca-sidebar-197687" sidebar

O mne v politike

27. februára 2012 |  | | | |

Mám 35 rokov, v strane Sloboda a Solidarita pôsobím ako okresný predseda okresov Rimavská Sobota a Revúca. Som tím lídrom pre vnútornú bezpečnosť.

V júni 2010 som kandidoval v parlamentných voľbách za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR). Po zložení pravicovej vlády a po vymenovaní Ľubomíra Galka za ministra obrany som sa ako jeho náhradník  stal poslancom NR SR.  V novembri 2011 bol Ľubomír Galko ako minister  škandalózne odvolaný a uplatnil si mandát poslanca NR SR. Pre mňa to znamenalo, že  ako náhradník som opustil parlament. Od decembra 2011 som asistentom  poslanca NR SR Ľubomíra Galka. V marci kandidujem opäť v parlamentných voľbách na kandidátke politickej strany Sloboda a Solidarita, mám číslo 19.

Čo sa podarilo pre náš okres za krátkych 16 mesiacov ?

Na moju žiadosť sa v Tisovci vytvorilo kontaktné miesto rimavskosobotského Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.  Približne 400 evidovaných nezamestnaných z Tisovca a Rimavskej Píly nemusí dochádzať do Hnúšte.

Podarilo sa získať dotáciu pre mesto Hnúšťa na dobudovanie stravovacej a oddychovej časti  priemyselného parku vo výške  239 tisíc euro. V priemyselnom parku pracuje 1 300 ľudí. Skvalitnila sa  stravovacia časť pre zamestnancov  súčasných investorov.

V júni 2012 mala vážny problém hnúšťanská nemocnica ale ešte väčší obyvatelia spádovej oblasti, ktorých je okolo 20 tisíc. Oslovil ma primátor Hnúšte ako člen petičného výboru so žiadosťou o pomoc  pri zazmluvnení  lôžok nemocnice. Hlavne išlo o oddelenie dlhodobo chorých. Oslovil som predsedu výboru NR SR pre zdravotníctvo so žiadosťou o vystúpenie na rokovaní výboru. Na rokovanie zdravotníckeho výboru NR SR bol pozvaný aj riaditeľ VšZP, ktorého som sa spýtal,  prečo nezazmluvnili  oddelenia v Hnúšti. Samozrejme, nevedel mi hneď odpovedať, ale dohodli sme sa, že mu pošlem list s mojimi otázkami. To sa aj stalo. V rámci svojich možností som pomohol a nemocnica a jej oddelenie bolo zazmluvnené. V tomto  prípade nešlo o nemocnicu, ale o ľudí z okolia Hnúšte, Tisovca, Klenovca.

Podarilo sa  získať dotáciu pre Rimavskú Sobotu vo výške viac ako milión eur. Poskytnutá dotácia sa použije na vybudovanie kanalizácie a cesty v priemyselnom parku v areáli bývalých kasární. Podarilo sa udržať dvoch investorov a zároveň vznikol priestor pre samosprávu, aby prilákala ďalších investorov.

Na návrh Ministerstva Hospodárstva (SaS) vláda SR schválila  investičnú  pomoc pre spoločnosť, ktorá vytvorí v Klenovci okolo 250 nových pracovných miest. V závode sa budú robiť operácie od rezania, zvárania a opracovávania hutného materiálu až po lisovanie, lakovanie či zinkovanie vyrobených prvkov.

.

Voľte SaS a krúžkujte číslo 19 Jaroslav Suja – kandidát z okresu Rimavská Sobota

.

SaS: Medzi Rimavskosoboťanov prišli ministri aj kandidát z regiónu Jaroslav Suja

.

Platená reklama

Pri platených reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre. Možnosť komentovať je pri týchto článkoch dostupná len na výslovné želanie klienta.

.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross