No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Občanom a podnikateľom sa predstavili kandidáti na post primátora

18. novembra 2010 | |  | | | |

Osem z desiatich kandidátov na post primátora Rimavskej Soboty sa dnes predstavilo svojim občanom a podnikateľom. Stretnutie organizovali miestni živnostníci.

Podľa jedného z organizátorov, podnikateľa Milana Megelu, akciu usporiadali, pretože chceli poznať záujemcov o funkciu primátora, ich predvolebnú kampaň a program. "Chceli sme si vytvoriť obraz. Takto odpovedali na rovnaké otázky a videli sme, či sú kandidáti pripravení alebo nie a ako odpovedali na otázky občanov," domnieva sa Megela, podľa ktorého stretnutie splnilo zámer a zúčastnilo sa ho niekoľko desiatok obyvateľov mesta a podnikateľov. Megela si myslí, že každý občan si po stretnutí môže utvoriť svoj názor na kandidáta a aj si jedného z nich vybrať.

Ôsmi kandidáti po tom, ako sa predstavili, odpovedali na niekoľko otázok, ktoré im položili samotní občania. Tých zaujímalo riešenie rekreačnej oblasti Kurinec, ako bude budúci primátor riešiť vysoký odchod mladých ľudí do zahraničia a nezamestnanosť, či otázka spolufinancovania športových klubov. Rimavskosoboťania sa pýtali kandidátov aj na ich lobing a kto za nimi stojí, chceli vedieť aj to, či by sa záujemcovia o post primátora vzdali kandidatúry a s kým zo svojich sokov vo voľbách by dokázali spolupracovať.

Súčasný primátor Štefan Cifruš, ktorého podporuje Most–Híd, by sa kandidatúry vzdal iba v tom prípade, ak by pravica postavila jedného silného kandidáta, spoluprácu si vie predstaviť s každým. Nezávislý kandidát (NEKA) Samuel Urban sa vzdať nemieni, spolupráci sa ale nebráni. Miroslav Martiš za Smer–SD si nevie predstaviť, že by sa vzdal svojej kandidatúry, rovnaký názor má aj Jozef Šimko (NEKA). Július Sojka, ktorého podporuje SDKÚ–DS, ponúkol, že sa po dohode svojej kandidatúry vzdá, napokon tak neurobil. Spoluprácu si nevie predstaviť s nikým. Aneta Vargicová s podporou SNS by sa kandidatúry nevzdala, no so spoluprácou by nemala problém. Peter Bartakovič, za ktorým sú strany KDH, SaS a EDS, neplánuje odstúpiť a nechce ani s nikým spolupracovať. Alexander Štefan (NEKA) sa kandidatúry vzdať nemieni a k spolupráci sa vie vyjadriť až po voľbách.

Dvaja kandidáti na post primátora František Auxt (SMK) a Vojtech Kökeny (Strana rómskej koalície) svoju neúčasť na stretnutí dopredu ospravedlnili.

[videoplayer file="http://www.rimava.sk/video/kandidati-kratky-flv.flv"  width="576" height="324" /]

Súhrn najdôležitejšej časti diskusie:

[videoplayer file="http://www.rimava.sk/video/kandidati-dlhy.flv"  /]

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross