No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Obvodná volebná komisia zložila sľub, jej predsedom je Koloman Bodnár

2. novembra 2010 |  | |

Predsedom obvodnej volebnej komisie v blížiacich sa komunálnych voľbách je delegát strany Most – Híd Koloman Bodnár,  podpredsedníčkou Lídia Kontorová (SDKÚ-DS). Pre Rimava.sk to uviedol vedúci odboru všeobecnej vnútornej správy na Obvodnom úrade v Rimavskej Sobote Zoltán Pósa. Ako informoval, ďalšími členmi obvodnej volebnej komisie je Tibor Brindza (SMK), Ján Caban (Smer-SD) a Marta Kanalová (KDH). Prvé zasadnutie komisie sa konalo vo štvrtok, 28. októbra.

Ako Pósa uviedol, členov komisie mohli delegovať tie politické strany, ktoré majú svojich kandidátov na poslancov aspoň v tretine obcí volebného obvodu (okresy Rimavská Sobota a Revúca). Nominanti strany Most-Híd sa o hlasy voličov budú uchádzať  v 88 obciach obvodu (v okrese Rimavská Sobota 72 obcí). V 77 obciach postavila svojich kandidátov na poslancov strana SDKÚ-DS, v 76 obciach strana SMK. Smer-SD má zastúpenie v 75 obciach volebného obvodu, KDH v 50. V Rimavskosobotskom volebnom obvode je celkovo 149 obcí.

Podľa slov Pósu je vo všetkých obciach aspoň minimálny počet kandidátov na poslancov aj na starostu. V niektorých obciach však uchádzači o kreslo starostu nemajú protikandidátov. Takáto situácia nastala napríklad v Hrachove, Rimavskom Brezove či v obci Zádor. V obci s najmenším počtom obyvateľov v okrese, v Poproči, je rovnako len jeden záujemca o post starostu, do trojčlenného zastupiteľstva chcú zasadnúť traja kandidáti.

Starostov, primátorov a poslancov zastupiteľstiev obcí a miest budeme voliť v sobotu 27. novembra od 7:00 do 20:00. Oficiálna volebná kampaň ku komunálnym voľbám sa začína 17 dní pred dňom volieb, čo je 10. novembra a končí sa 48 hodín pred začiatkom volieb, teda 25. novembra o 7:00. Na rozdiel od parlamentných volieb pre komunálne voľby platí predvolebné informačné moratórium.
Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross