No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kandidáta na župana O. Luntera podporila aj strana, ktorá aktuálne vedie v prieskume

12. apríla 2022 |  | 
Zdroj: Tím Lunter

Kandidát na post predsedu BBSK Ondrej Lunter a krajskí poslanci Zastupiteľstva BBSK za stranu Hlas – sociálna demokracia dnes spoločne vystúpili na tlačovom brífingu v Banskej Bystrici, počas ktorého krajskí zástupcovia strany Hlas-SD vyjadrili podporu Ondrejovi Lunterovi ako nezávislému kandidátovi na post predsedu Banskobystrického kraja v nadchádzajúcich jesenných voľbách do samosprávnych krajov.

Prečítajte si tiež: Ondrej Lunter podpísal memorandum s ďalšou stranou. Podporu mu vyjadrili aj P. Juhász, A. Agócs či Z. Cziprusz

Tlačovú besedu otvoril Ondrej Lunter, ktorý zhodnotil doterajšiu spoluprácu s klubom Hlas-SD v krajskom zastupiteľstve. „Touto dohodou a týmto memorandom potvrdzujeme, že cesta posledných piatich rokov na našej župe bola správna a mala zmysel, bola užitočná pre občanov a stojíme za výsledkami, ktoré sa nám podarili, a za projektmi, ktoré sme rozbehli – či už sú to opravené cesty, alebo projekty sociálnych služieb, alebo podpora školstva a vzdelávania, alebo rozvoj turistického ruchu,“ povedal.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako doplnil, pred 5 rokmi sa obe strany – Team Lunter z volieb 2017 a dnešný klub strany Hlas – dokázali dohodnúť, že im ide o kraj. "A dnes potvrdzujem: ide nám o lepší kraj, ide nám o to, aby veci fungovali. Dnešnú dohodu považujem za dôležitú preto, lebo posiela ľuďom v našom kraji správu, že tento typ politiky spolupráce chceme ponúknuť aj naďalej, že nechceme ľudí nášho kraja rozdeľovať a rozoštvávať, ale spájať tak, aby veci fungovali a že aj keď sa môžu naše názory na jednotlivosti líšiť, tak v hlavných prioritách rozvoja kraja máme spoločné ciele,“ dodal Ondrej Lunter.

Zdroj: Tím Lunter

Podľa slov krajského predsedu strany Hlas-SD Romana Malatinca Hlas verí, že schopnosť spolupráce je nesmierne dôležitá. "Na krajskej či miestnej úrovni ešte o to viac, že mnohé veci v prospech ľudí jednoducho nemajú politické tričko. Nie vždy sa nám všetko podarilo, ale spolupráca poslancov Hlasu v župnom zastupiteľstve so súčasným vedením kraja sa ukázala ako správna, opodstatnená a pre ľudí prospešná," vyjadril sa s tým, že z tohto dôvodu sa Hlas-SD bude uchádzať o dôveru občanov vo voľbách do župného zastupiteľstva a pri voľbe župana podporí kandidáta Ondreja Luntera.

Kandidát na župana Ondrej Lunter a krajský predseda strany Hlas-SD Roman Malatinec zároveň dnes podpísali Memorandum o podpore kandidáta na predsedu BBSK medzi Ondrejom Lunterom a politickou stranou Hlas - sociálna demokracia. Hlas-SD je po koalícii strán SaS, KDH, PS, Spolu a OKS a po strane Aliancia ďalšou stranou, ktorá sa rozhodla podporiť Ondreja Luntera v súboji o post predsedu BBSK.

Hlas-SD aktuálne vedie v prieskumoch

Ak by sa parlamentné voľby konali začiatkom apríla, vyhrala by ich strana Hlas-SD so ziskom 19 percent hlasov. Vyplýva to z prieskumu, ktorý v dňoch 30. marca až 6. apríla robila pre televíziu Markíza Agentúra Focus.

Na druhom mieste by sa podľa prieskumu zverejneného v diskusnej relácii Na telo v nedeľu 10. apríla umiestnila strana Smer-SD so ziskom 15,1 percent. Tretia skončila koaličná SaS s výsledkom 10,3 percenta. Hnutie OĽaNO by podľa prieskumu skončilo na štvrtom mieste so ziskom 8,1 percenta hlasov.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross