No active "ca-sidebar-197687" sidebar

PETÍCIA: Vyzývajú ľudí, aby sa opäť spojili: pred rokom sme zachránili nemocnicu, teraz chceme, aby postavili novú nemocnicu v Rim. Sobote, povedal Z. Cziprusz

27. septembra 2022 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - V Rimavskej Sobote sa spustila ďalšia petičná aktivita. Tentokrát má podporiť výstavbu nemocnice novej generácie v Rimavskej Sobote.

Vo štvrtok 22. septembra sa uskutočnilo predposledné zasadnutie zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja. "Môžeme povedať, že bolo veľmi úspešné, nakoľko sa nám schválilo memorandum o spolupráci medzi prevádzkovateľom nemocnice v Rimavskej Sobote Svetom zdravia a banskobystrickou župou," priblížil Peter Juhász, krajský poslanec, ktorý je primárom chirurgického oddelenia v miestnej nemocnici.

Článok pokračuje pod reklamou


Ide podľa neho o dôležitý moment, pretože ním umožnili výstavbu novej nemocnice - odstránili administratívne prekážky. "Asi pred rokom sme tu stáli kvôli tomu, lebo hrozila degradácia v Rimavskej Sobote. Vtedy nastala veľká občianska nevôľa, ktorá bola vyjadrená pomocou petície," povedal. Petíciu podpísalo takmer 40-tisíc ľudí. "Efekt bol značný aj v Bratislave a aj v Banskej Bystrici," doplnil s tým, že sa rozhodli opäť viesť debatu s občanmi. "Rozhodli sme sa dať možnosť vyjadriť sa občanom k tomu, ako si predstavujú svoju budúcnosť v tomto regióne, čo sa týka novej nemocnice," dodal.


K TÉME: Investícia za 70 miliónov. V nemocnici novej generácie by vzniklo takmer 300 lôžok a niekoľko oddelení


Prípadná výstavba novej nemocnice bude financovaná zo zdrojov EÚ. Ako povedal krajský poslanec Zoltán Cziprusz, výzva, do ktorej sa budú žiadatelia zapájať, ešte vyhlásená nie je. Predpokladá však, že žiadateľov bude viac. Petícia môže prispieť k tomu, aby financie na výstavbu prišli práve do Rimavskej Soboty.

Znenie petície: My, nižšie podpísaní občania Slovenskej republiky, žiadame Ministerstvo zdravotníctva a Vládu Slovenskej republiky, aby podporili projekt výstavby nemocnice novej generácie v Rimavskej Sobote prostredníctvom Plánu obnovy.


Chcete podpísať petíciu? Petičný hárok si môžete stiahnuť na tomto odkaze. Podpísaný petičný hárok zašlite poštou na adresu: Petičný výbor, Daxnerová 35, 979 01 Rimavská Sobota


Pozrite si celý záznam tlačového brífingu:

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross