No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Podľa poslancov by im notebook uľahčil prácu

24. júla 2008 |  | |

Poslanci rimavskosobotského mestského zastupiteľstva svorne tvrdia, že majú veľa materiálov, ktoré dostávajú na rokovania mestského parlamentu. Notebooky by podľa nich ušetrili veľa papiera. Nepanuje však medzi poslancami jednota v tom, či sú práve notebooky teraz tým, čo poslanci potrebujú.

Poslanec Peter Dragijský si myslí, že dozrel čas na to, aby mali aj poslanci Mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote notebooky. „Nebolo by zlé, keby mali poslanci notebooky, privítal by som to, boli by prínosom. Pomohlo by to najmä pri rôznych sporných veciach, na ktorých by sme sa už raz napríklad uzniesli a málokto si to pamätá. Vedeli by sme si vyhľadať všetky všeobecne záväzné nariadenia, alebo všetky uznesenia,“ uviedol pre Rimava.sk Dragijský. Podľa neho je len málokto v mestskom zastupiteľstve, kto s počítačom nevie pracovať. Poukázal na to, že má polovicu skrine zapratanú materiálmi, z ktorých deväť desatím už nepotrebuje.

Finančné nároky na zakúpenie notebookov by podľa Petra Dragijského neboli „také veľké v porovnaní s niektorými záležitosťami, ktoré sa zbytočne predražili, napríklad zimný štadión, Kurinec, či mestská plaváreň“.

„Myslím si, že sú aj dôležitejšie záležitosti, ako zainvestovať momentálne do notebookov. Nie je to najnevyhnutnejšia vec pre poslancov a pre toto mesto,“ povedal poslanec Július Sojka. „Je však pravda, že by notebooky istým spôsobom uľahčovali prácu, a to nielen poslancom, ale aj mestskému úradu, najmä v súvislosti s materiálmi, ktorých je v priebehu roka naozaj veľmi veľa. Nejakým spôsobom by sa aj ušetrilo, napríklad z toho papiera,“ doplnil.

Podľa poslanca Štefana Koháryho by sa určite vďaka notebookom ušetrilo veľa papiera. „Veď také stohy papierov, čo máme, to nie je možné. Treba ale vychádzať z reálnej finančnej situácie mesta,“ dodal. A keby sa mal rozhodnúť, vychádzajúc z ekonomickej situácie? „Keď mám povedať pravdu, nie som celkom za to, nie som za notebooky,“ odvetil.

Myšlienku, aby aj poslanci rimavskosobotského mestského zastupiteľstva mali notebooky, podporuje poslanec Zoltán Bán. „Myslím si, že v dobe informačnej techniky je to potrebné, značne to uľahčí prácu. Komunikácia medzi poslancami a mestským úradom i ďalšími úradmi sa tým zlepšuje. Dá sa žiť a pracovať kvalitne aj bez notebookov, ale určitým spôsobom notebooky uľahčujú prácu,“ vyslovil Bán. Podľa neho čím skôr by mali poslanci notebooky, tým by to bolo lepšie. „Je to otázka financií, ale myslím si, že to nie je až taká veľká položka. Nie sú až také drahé. V Rimavskej Sobote sme už dávali financie na horšie veci,“ konštatoval.

Zoltán Bán poukázal na to, že možno nie každý poslanec je pripravený na takú techniku, ako sú notebooky. Ako povedal, v zastupiteľstve Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), kde je tiež poslancom, majú poslanci notebooky a veľmi mu notebook pomáha pri práci. Aj keď priznal, že v parlamente BBSK sú aj takí poslanci, ktorí veľmi notebooky nenosia.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross