No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Poslanec NR SR Jaroslav Suja odchádza z parlamentu

24. novembra 2011 |  | 

Odvolaný minister obrany Ľubomír Galko (SaS) dnes ohlásil, že si bude uplatňovať poslanecký mandát. Národnú radu SR tak opustí Tisovčan Jaroslav Suja, ktorý bol v parlamente jeho náhradníkom.

Ako informovala agentúra SITA, Suja odchádza s dvoma funkčnými platmi, čo je 3 798 eur. Stať by sa tak malo na schôdzi, ktorá sa začne 29. novembra. Suja bol členom školského parlamentného výboru. Poslancom Národnej rady sa stal v júli minulého roka po tom, ako sa Galko postavil na čelo rezortu obrany. Za ten čas sa Suja podpísal pod päť noviel zákonov a pod päť pozmeňujúcich návrhov. Nechýbal ani na jednom rokovaní parlamentu, nezúčastnil sa žiadnej zahraničnej pracovnej cesty.

Poverenie viesť rezort obrany zrušil Galkovi prezident Ivan Gašparovič v stredu. Koniec vo funkcii Gašparovič a Galko spečatili v Prezidentskom paláci podpismi pod zrušujúci dekrét. Zatiaľ nie je známe, kto Galka vo funkcii nahradí, Gašparovič a premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) sa dohodli na tom, že vec doriešia v piatok 25. novembra. Dovtedy bude na čele ministerstva štátny tajomník, Rimavskosoboťan Róbert Ondrejcsák.

Gašparoviča o zbavenie Galka funkcie požiadala premiérka Iveta Radičová pre kauzu odpočúvania novinárov.

Zdroj: SITA


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross