No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Premiér Eduard Heger a minister Ján Budaj už zajtra navštívia región

13. apríla 2022 | | |  | 
Zdroj: FB Eduard Heger

MURÁŇ – Do regiónu mieri ďalšia návšteva z najvyššej slovenskej politiky. Okres Revúca, konkrétne obec Muráň, už zajtra 14. apríla navštívia predseda vlády Eduard Heger a minister životného prostredia Ján Budaj.

Ich pracovný program sa v Muráni začne okolo obeda. Naplánovanú majú najskôr prechádzku Národným parkom Muránska planina, ktorá súvisí s dôvodom ich návštevy. O 13:00 sa totiž postavia pred novinárov, na tlačovej konferencii budú informovať o investíciách do národných parkov.

Článok pokračuje pod reklamou


Od 1. apríla je v platnosti reforma národných parkov. Jej cieľom je rozvoj národných parkov a vyššia úroveň kvality života obyvateľov v dotknutých regiónoch. Schválená poslanecká novela zabezpečila národným parkom právnu subjektivitu a prevod správy pozemkov vo vlastníctve štátu pod rezort životného prostredia.

Podľa ministerstva životného prostredia sa tak zásadne mení spôsob hospodárenia v národných parkoch – prioritou je zastaviť úbytok lesov, biodiverzity, podporovať udržateľné hospodárenie v lesoch národných parkov a menej zásahov.

„Vytvorenie integrovanej správy národných parkov je nevyhnutným predpokladom na pozdvihnutie socio-ekonomického rozvoja regiónov, ktoré môžu mať omnoho lepšie príjmy a predpoklady na rozvoj práve vďaka prírode blízkemu turizmu,“ podčiarkol štátny tajomník Michal Kiča.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross