No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Premiér Fico stále nechodí, rimavskosobotský viceprimátor je sklamaný

22. mája 2009 |  | | |

Predseda vlády SR Robert Fico, ktorý v októbri prijal pozvanie na stretnutie od rimavskosobotského viceprimátora Pavla Piliarika (SMER - sociálna demokracia), stále Rimavskú Sobotu nenavštívil. Viceprimátor pozval premiéra Fica, aby riešili aktuálne problémy mesta, najmä v súvislosti s podporou projektu pre priemyselnú výrobu v bývalých rimavskosobotských kasárňach.

Podľa slov viceprimátora Rimavskej Soboty Pavla Piliarika bol premiér pozvaný a očakávaný na včerajšom “euromajálese”, ktorý organizovala strana SMER-SD.  “Počítali sme, že stretnutie sa uskutoční ešte v máji. "Neviem ako ďalej, samozrejme, že budeme iniciovať jeho oficiálnu návštevu mesta. Nie ako politickú, ale ako oficiálnu,“ povedal pre Rimava.sk Piliarik.

Na otázku, prečo premiér vlády SR neprišiel včera do Rimavskej Soboty nás z dôvodu straníckej akcie Smeru-SD,  riaditeľ tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR Braňo Ondruš odporučil na Ficovu stranícku hovorkyňu.

Hovorkyňa strany SMER-SD Katarína Kližanová Rýsová o návšteve premiéra v Rimavskej Sobote nevedela. Ako pre Rimava.sk poznamenala, "euromajálesy" sú organizované hlavne pre kandidátov do eurovolieb.

Rimavská Sobota minulý rok žiadala o dotácie od vlády vo výške necelých 60 mil. korún (1 991 635.13 € ) na základe sľúbenej podpory z výjazdového rokovania v Tisovci z roku 2007. V projekte sa žiadajú financie na vytvorenie infraštruktúry a inžinierských sietí bývalých kasární kpt. Nálepku.

Súvisiace články:

Predseda vlády SR Fico prijal pozvanie do Rimavskej Soboty
V Hnúšti otvorili kotolňu na drevnú štiepku za vyše 35 miliónov
Premiér Fico v Rimavskosobotskom okrese
Predseda Vlády SR Róbert Fico navštívil Tisovec

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross