No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Primátor Cifruš bude opäť kandidovať. Kandidátnu listinu zatiaľ podal len podnikateľ Štefan

27. septembra 2010 |  | | | |

Súčasný primátor Štefan Cifruš opäť zabojuje o post prvého muža Rimavskej Soboty. Napriek tomu, že opätovnú kandidatúru niekoľkokrát jednoznačne poprel, v posledných dňoch zmenil názor. Do komunálnych volieb pôjde s podporou strany Most – Híd.  „Uvedomujem si, že som dlhodobo aj vášmu médiu tvrdil, že kandidovať nebudem. Podporu mi však sľúbila parlamentná strana, ktorá má ministra z nášho okresu a ja som sa kandidatúru po dlhom váhaní rozhodol prijať,“ povedal pre Rimava.sk Cifruš. Ako podotkol, bez podpory vládnej strany by nekandidoval.

Podľa slov Marty Feketeovej, vedúcej oddelenia organizačného a vnútornej správy na Mestskom úrade v Rimavskej Sobote, zatiaľ kandidátnu listinu podal len podnikateľ Alexander Štefan. Pre Rimava.sk však okrem neho svoj zámer potvrdili viacerí kandidáti.

Ako sme už informovali, o kreslo primátora má aj tentokrát  záujem bývalý podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a podnikateľ Jozef Šimko. Do volieb pôjde ako nezávislý kandidát, podľa jeho slov má k dnešnému dňu k dispozícii takmer tisíc podpisov.

S podporou strany Smer–SD sa do volieb na post primátora chystá aj vedúci odboru vzdelávania a ľudských zdrojov Úradu BBSK Miroslav Martiš.

Pre Rimava.sk svoju kandidatúru potvrdil aj 32-ročný projektový manažér Peter Bartakovič.

Ako jediná žena sa volebného súboja zúčastní aj poslankyňa mestského zastupiteľstva Aneta Vargicová, ktorú odobrila okresná rada strany SNS.

Kandidátom strany SDKÚ – DS by mal byť poslanec a pedagóg Július Sojka, ktorý však pre Rimava.sk svoju kandidatúru oficiálne zatiaľ nepotvrdil. „Za týždeň sa toho môže ešte veľa zmeniť,“ povedal Sojka.

Podľa kuloárnych informácií je v hre aj meno poslanca BBSK Františka Auxta, okresného šéfa SMK, ktorý sa však zatiaľ pre Rimava.sk oficiálne nevyjadril. Kandidatúru zvažuje aj mestský poslanec a podnikateľ Peter Gulik.

Termín podania kandidátnych listín vyprší v nedeľu, 3. októbra. Komunálne voľby sa budú konať v sobotu, 27. novembra. Okrem primátora si Rimavskosoboťania zvolia aj 19 poslancov.

V posledných komunálnych voľbách v roku 2006 na post primátora kandidovali štyria záujemcovia. Štefan Cifruš vtedy pred Jozefom Šimkom zvíťazil s rozdielom 72 hlasov, celkovo získal podporu  2 677 voličov. Tretí skončil súčasný viceprimátor Pavel Piliarik, najmenej hlasov získal súčasný mestský i krajský poslanec Zoltán Bán.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross