No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Primátor proti občanom mesta Rimavská Sobota

30. júla 2012 |  | | | |

Redakcia Rimava.sk obdržala stanovisko dolu podpísaných poslancov rimavskosobotského mestského zastupiteľstva, ktoré uverejňuje v plnom, nezmenenom znení:

Ako výrazný krok proti občanom Rimavskej Soboty sa dá hodnotiť rozhodnutie primátora mesta Jozefa Šimka a riaditeľa TSM Tibora Barta o uzavretí plavárne do konca letných prázdnin. Najhoršie na tom je, že zlyhávajú argumenty o tom, že tento krok (a následne sa pripravujúce uzavretie zimného štadióna, či ďalších športovísk) nemá rozumný základ a hádzanie viny na mestských poslancov je nekorektné. Pán primátor sa odvoláva na zníženie objemu finančných prostriedkov v navrhovanom rozpočte pre Technické služby mesta. Tu treba zdôrazniť, že mesto je v rozpočtovom provizóriu, nakoľko rozpočet nebol prijatý nie vinou poslancov mesta. Vo väčšine položiek sa čerpá 1/12 rozpočtu na úrovni roku 2011. Prečo to tak nie je aj v krytej plavárni? Ak pán primátor doteraz tvrdil, že bývalý primátor a bývalí poslanci poškodzovali záujmy občanov mesta, teraz je to on, ktorý tak robí. Svojím spôsobom sa vyhráža poslancom, populisticky ovplyvňuje verejnú mienku rôznymi otvorenými listami.  Všetci občania sú v tomto nezmyselnom zápase rukojemníkmi. To, že informovanie poslancov MsZ v závažných veciach prebiehajúcich v meste pod taktovkou primátora nefunguje, nie je stav výnimočný, ale kroky prevádzkovateľa plavárne v súčasnom období pripomínajú skôr akt sabotáže a pokusu o vydieranie v súvislosti so schváleným rozpočtom mesta, kde by sa niektoré špekulatívne sily snažili vyvolať u občanov stav výnimočnej situácie.

Preto my, riadne zvolení zástupcovia občanov mesta Rimavská Sobota žiadame primátora mesta, aby v tejto veci urobil okamžitú nápravu u prevádzkovateľa plavárne a pokiaľ k náprave nedôjde, budeme nútení odvolať z pracovnej pozície súčasného riaditeľa TSM.

Zároveň žiadame aj p. Tibora Barta učiniť všetky potrebné kroky k plnohodnotnému sprevádzkovaniu krytej plavárne a aby v podobných prípadoch konal v súčinnosti s poslancami MsZ Rimavská Sobota, ktorí ho do tejto funkcie zvolili.

Poslanci MsZ Rimavská Sobota:

František Auxt, Jaroslav Bagačka, Štefan Baláž, Eva Bornayová, Ján Čeman, Ján Fiľo, Peter Gulík, Ivan Hazucha, Dušan Hlinka, Peter Juhász, Erika Juhászová, Tomáš Sliva, Július Sojka, Ján Végh, Július Vrábeľ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross