No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Poslanci majú naplánovaných deväť zasadnutí

zo zasadnutia poslancovV poslednom roku svojho funkčného obdobia majú rimavskosobotskí mestskí poslanci naplánovaných deväť zasadnutí, vrátane slávnostného májového, ktoré je spojené s odovzdávaním Cien mesta. Po prvýkrát v roku 2014 sa zastupiteľstvo zíde už v závere tohto mesiaca, kedy sa poslanci vrátia k návrhu rozpočtu. V decembri minulého roka ho neschválili.

Práve na poslednom rokovaní však hlasovaním zobrali na vedomie harmonogram zasadnutí mestského parlamentu. Zhodli sa tiež na tom, že rokovania majú začínať opäť až popoludní, o 13-tej hodine a nie ráno, ako tomu bolo posledne. Primátor Jozef Šimko, ktorý zasadnutia zvoláva, vyhlásil, že požiadavku poslancov bude rešpektovať. Podotkol však, že podľa neho mestský parlament nestihne prerokovať celý program počas jedného dňa. Zároveň na poslancov apeloval, aby do rokovacej miestnosti prichádzali načas.

Zasadnutia mestského zastupiteľstva sú naplánované vždy na utorok, najbližšie v posledný januárový týždeň. Vo februári by mali poslanci okrem iného zhodnotiť činnosť mestskej polície za minulý rok, v apríli predložia návrhy na Cenu mesta, prerokovať by mali tiež záverečný účet a výročnú správu mesta. Májové zasadnutie bude osobité, uskutoční sa v piatok, počas osláv Dňa mesta. Júnové rokovanie má byť posledné pred letom, v období prázdnin sa so zasadnutím mestského parlamentu zatiaľ nepočíta, poslanci by sa mali zísť až na jeseň. V decembri zasadnú do lavíc zastupiteľstva novozvolení zástupcovia občanov.

Vlani sa mestskí poslanci zišli v bývalom župnom dome jedenásťkrát, v októbri zvolal primátor aj mimoriadne zasadnutie v priestoroch mestského úradu. Dvakrát nebol mestský parlament uznášania schopný, rokovanie sa preto ani nezačalo.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross