No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Poslankyňa Juhászová vystúpila zo Smeru

13. januára 2021 | |  | | |

Rimavskosobotská poslankyňa mestského zastupiteľstva Erika Juhászová vystúpila zo strany Smer-SD. Urobila tak ku koncu minulého roka. Informáciu pre Rimava.sk potvrdil okresný predseda strany Smer-sociálna demokracia Ivan Hazucha. Podľa jeho slov ide o jeden z mála odchodov zo strany, ktorá má aj naďalej silnú, asi 200-člennú základňu v okrese.

Článok pokračuje pod reklamou



"Členkou politickej strany Smer-SD som bola od apríla 2003 a dňom 31. decembra 2020 som ukončila moje členstvo, a to z dôvodu sklamania sa v ceste, ktorou sa uberá činnosť tejto politickej strany a vyeskalované kauzy predstaviteľov strany sú nezlučiteľné s mojím hodnotovým a etickým nastavením," uviedla pre Rimava.sk Erika Juhászová. Ako ďalej spomenula, nemieni sa ďalej angažovať v inej politickej strane.

Mgr. Erika Juhászová

Juhászová kandidovala na jeseň 2018 v komunálnych voľbách ako členka strany Smer-SD, poslankyňou mestského zastupiteľstva však už bola aj predtým. Obyvatelia ju poznajú aj ako dlhoročnú zástupkyňu Združenia pre občianske záležitosti, kde vykonáva sobáše či pohreby. Okrem Hazuchu sú členmi strany v MsZ aj Eva Bornayová i Robert Kuvik.

Strana v súčasnosti nemá šéfa mestskej organizácie v Hnúšti. Bol ním Michal Bagačka, ktorý požiadal o uvoľnenie a prešiel do strany Hlas-sociálna demokracia okolo expremiéra Petra Pellegriniho. "Ešte sme sa jeho náhrade nevenovali, od jesene je tu druhá vlna Covidu a odvtedy nebol ani snem či konferencia," podotkol Hazucha. Zároveň pripomenul, že odchodov zo strany nebolo veľa a vo väčšine tých, čo sa udiali, nejde o spojitosť so spomínanou novou stranou.

Zdroj: Rimava.sk, foto: fb E. Juhászovej


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross