No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rim. Sobota: Títo poslanci budú oddávať snúbencov

14. novembra 2022 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Na dnešnom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa rozhodlo aj o tom, kto bude sobášiť snúbencov.

Manželstvo uzatvárajú snúbenci na matričnom úrade určenom pre obvod, v ktorom má jeden z nich trvalý pobyt, pred starostom alebo primátorom, alebo povereným poslancom obecného zastupiteľstva alebo mestského zastupiteľstva za prítomnosti matrikára.

Článok pokračuje pod reklamou


Navrhnutí na túto funkciu boli podľa predložených materiálov Eva Bornayová, Erika Juhászová, Ladislav Rigó, Tomáš Sliva, Anna Šimková, Štefan Tankó a Viliam Vaš.

Keďže Štefan Tankó sa zasadnutia nezúčastnil, teda ešte nezložil sľub, nemohol byť zvolený za sobášiaceho. Ladislav Rigó, syn niekdajšieho poslanca a viceprimátora Rimavskej Soboty Ladislava Rigóa, sa tejto funkcie rozhodol vzdať. Odôvodnil to svojou neskúsenosťou s mandátom poslanca.

Poslankyňa Erika Juhászová do tejto funkcie navrhla Ivana Hazuchu. "Vnímam to ako určitú poctu, sprevádzať pri takej udalosti, akou je sobáš. V minulom volebnom období bola táto možnosť byť sobášiacim daná všetkým poslancom. Využíval som túto možnosť najmä vtedy, keď si to občan vyslovene prial," povedal Hazucha s tým, že rád vyhovie tejto požiadavke.

Napokon boli do tejto funkcie zvolení a oddávať snúbencov budú Eva Bornayová, Erika Juhászová, Tomáš Sliva, Anna Šimková, Viliam Vaš a Ivan Hazucha. Oddávať snúbencov môže aj primátor mesta Jozef Šimko.

FOTO: Primátor mesta a poslanci mestského zastupiteľstva zložili svoje sľuby

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross