No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rimavskú Sobotu navštívil minister dopravy Ján Figeľ

26. septembra 2011 |  | | |

S primátorom mesta Jozefom Šimkom ako aj s miestnymi predstaviteľmi KDH či sympatizantmi strany sa dnes popoludní stretol minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Figeľ, ktorý prišiel na krátku návštevu Rimavskej Soboty.

Na radnici najprv niekoľko minút hovoril s primátorom o situácii v meste i regióne. "Uistil som ho o otvorenosti vlády pre niektoré témy a riešenia, napríklad aj v oblasti infraštruktúry,“ vyhlásil pred médiami Figeľ. Ako dodal, v kraji je plánovaná rozsiahla obnova ciest, v Rimavskosobotskom okrese sa bude týkať asi 5 kilometrového úseku Rimavská Sobota – Bátka a takmer kilometrového úseku Hrachovo-Kociha. Podľa ministra by sa mali realizovať najneskôr na jar budúceho roka.

Zároveň pripomenul, že je plánované aj pokračovanie výstavby rýchlostnej cesty juhom Slovenska. „Veľmi si želám, aby na budúci rok boli zahájené dva úseky od Zvolena smerom na juhovýchod a v nasledujúcich rokoch ďalšie, podľa finančných kapacít. Predpokladám, že celá dekáda do roku 2020 môže byť rozhodujúca pre kompletizáciu na R2,“ uviedol Figeľ. Podľa jeho slov rozvoj regiónu záleží aj od jeho zatraktívnenia. Zároveň vyslovil želanie, „aby juh Slovenska nebol ani chudobný ani vzdialený od centier rozvoja ale takéto centrá spájal práve tým, že môže mať nové komunikácie.“

Primátor Jozef Šimko pre Rimava.sk bezprostredne po stretnutí s ministrom  povedal, že v jeho osobe vidí záruku výstavby rýchlostnej cesty. „Už len samotná skutočnosť, že pán minister prišiel, ma potešila, že navštívil radnicu, kde som ho informoval o našich problémoch, s ktorými samospráva zápasí. Prisľúbil nám pomoc pre tento región a v prvom rade, že urobí všetko preto, aby R2 bola dokončená,“ uviedol primátor.

Minister potom z radnice pokračoval do priestorov Reduty Čierny orol, kde na neho čakalo asi dvadsať Rimavskosoboťanov či sympatizantov KDH.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross