No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SMER-SD: Rimavskosobotský Dom kultúry praskal vo švíkoch, na Fica čakali stovky ľudí

18. januára 2012 | | |  | | |

Preplnená divadelná sála rimavskosobotského Domu kultúry dnes podvečer čakala na predsedu politickej strany SMER-SD Roberta Fica a jeho kolegov, ktorí prišli v rámci svojej volebnej kampane. V okresnom meste sa stretli s mimoriadne vysokou účasťou ľudí nielen z Rimavskej Soboty, ale aj blízkeho okolia. Ako Robert Fico pred všetkými prítomnými zdôraznil, neprišiel ponúknuť zázraky, ale záujem o riešenie problémov občanov, aj v tak skúšanom regióne, akým je Rimavská Sobota. Predseda strany vyzval ľudí na účasť vo voľbách a prisľúbil, že ak SMER-SD bude súčasťou novej vlády, prvé výjazdové rokovanie ministrov sa uskutoční práve v tomto regióne.

„Prvý krok, ktorý musí urobiť nová Vláda Slovenskej republiky, a ja verím, že SMER-SD bude súčasťou tejto vlády, je nabrať odvahu a prísť sem do tohto regiónu na samostatné rokovanie vlády. V rokoch 2006-2010 sme absolvovali 19 takýchto výjazdových rokovaní. Ja si myslím, že mestá ako Poltár či Rimavská Sobota si zasluhujú, aby celá vláda prišla, tu rokovala a priamo tu prijímala rozhodnutia,“ povedal Robert Fico. Ako zdôraznil, tento región potrebuje infraštruktúru. Prioritou zostáva prepojenie Bratislavy a Košíc a tiež vybudovanie úseku rýchlostnej cesty Zvolen – Rimavská Sobota.

Strana SMER-SD chce podľa jej predsedu pokračovať v procese vyrovnávania regionálnych rozdielov, poprepájaním silnejších regiónov so slabšími. „Pokiaľ tu nebude infraštruktúra, nikdy nevyriešime problém juhu stredného Slovenska,“ poznamenal Fico. Ako potvrdil, je potrebné zaoberať sa aj vysokou mierou nezamestnanosti v okrese. „Skončilo obdobie, kedy štát staval fabriky, ale je našou povinnosťou podporovať priemyselné parky, možno aj prostredníctvom stimulov. Tu by som však uprednostňoval zabehnuté slovenské firmy, ktoré by mohli pomôcť vytvárať pracovné miesta,“ doplnil.

Podľa slov Roberta Fica Slovensko potrebuje stabilnú vládu, nie širokú koalíciu viacerých strán, ktorá tu bola doteraz. „My si myslíme, že takáto koalícia bola fiaskom a nepriniesla pre Slovensko nič. Slovensko potrebuje novú vládu nielen pokiaľ ide o zloženie ale pokiaľ ide o obsah politiky. My sme za stabilnú vládu, ktorá bude mať maximálne dvoch členov, dve politické strany, za vládu, ktorá bude presadzovať viac politiku solidarity ako sme videli doteraz,“ uviedol predseda SMER-SD.

V sále Domu kultúry, ktorá bola zaplnená doslova do posledného miesta, sa Robert Fico stretol s pozitívnym ohlasom u ľudí a s niekoľkonásobným potleskom. Pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami predstavil kandidátov strany SMER-SD z regiónu a vzápätí so svojimi kolegami Marekom Maďaričom, Pavlom Paškom a Dušanom Čaplovičom hovoril o niekoľkých kľúčových otázkach, medzi nimi o daňovej politike, zdravotníctve či výstavbe ciest.

V závere svojho vystúpenia predseda strany SMER-SD ocenil prácu Heleny Husárovej z Rimavskej Soboty, za činnosť v krízovom centre pre týrané ženy a osamelé matky ako aj za pomoc postihnutým deťom a mládeži.

Na pódiu bol potom pripravený kultúrny program, vystúpili speváci Otto Weiter a Andrea Fischer a folklórny súbor Vepor. Podujatie moderoval Martin Nikodým.

.

Platená reklama

.

.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross