No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Som presvedčený, že toto volebné obdobie prinesie zásadné zmeny k lepšiemu fungovaniu, hovorí nový primátor mesta Poltár Peter Sitor

9. novembra 2022 | | |  | 

POLTÁR – Peter Sitor vo voľbách s vysokým náskokom porazil dosluhujúcu primátorku Martinu Brisudovú. Získal 1 557 hlasov z celkového počtu 2 381 platných hlasov, čo tvorí 65,39 percent. Martine Brisudovej odovzdalo hlas 824 ľudí. V Poltári majú celkovo 4 389 zapísaných voličov, volebná účasť dosiahla 56,43 percent.

Novozvolený primátor pre Rimava.sk zhodnotil nielen predvolebnú kampaň, ale aj prezradil, aké budú jeho prvé kroky v úrade.


Zoznam zvolených poslancov nájdete na tomto odkaze.


Ako ste prežívali volebnú noc? Očakávali ste takýto výsledok?

Nechcel som nič podceniť, takže som bol celý čas na telefóne a aj pri samotnom sčítaní hlasov v danom okrsku po uzavretí volebných miestností. Po konečných výsledkoch som si povedal, že je to na dobrej ceste. Pravdupovediac som veril, že to vyjde, no nečakal som, že s takým veľkým rozdielom.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako hodnotíte predvolebnú kampaň v meste?

Pokiaľ hovoríme o mojej predvolebnej kampani, tak môžem aj s odstupom času povedať, že som spokojný. Nič som nesilil nad rámec, ale šiel som podľa harmonogramu, ktorý sa miestami menil, no gro ostávalo a to, ostať „slobodným" človekom aj po voľbách. So spoločným tímom sme striktne dodržiavali pravidlá, výsledok hovorí za všetko. Ak ale myslíme celkovo kampaň v meste, som presvedčený, že ľudia už toho mali celkovo dosť. Neriešilo sa nič iné len Sitor, Brisudová, poslanci, konšpirácie a dookola to isté. Už je rozhodnuté a treba sa sústrediť na prácu.


Prečítajte si tiež: V Poltári rozhodol o poslancovi žreb, v Točnici budú voľby opakovať, v Petrovciach majú málo poslancov


Aké budú vaše prvé kroky vo funkcii? Čo plánujete urobiť ako prvé?

Úplne prvý krok neprezradím, no dozviete sa. Súbežne s týmto krokom potrebujem nastaviť a vyriešiť štruktúru mestského úradu a ďalších inštitúcií. Potrebujem súdržný, silný a hlavne odborný tím ľudí, ktorý má chuť pracovať, chce výsledky a bude celkovo nápomocný. Nikdy som neakceptoval v kolektíve intrigy a to je jedno z hlavných pravidiel, na ktorom si značne zakladám. Budem na to všetko potrebovať pár týždňov, no verím, že potom bude fungovať všetko, ako má.

Čo by ste chceli za toto volebné obdobie dosiahnuť? Povedzme 3 hlavné body.

V prvom rade morálne hodnoty.
1: Ľudia musia a aj potrebujú vnímať, že je tu primátor, ktorý vypočuje, ktorý neselektuje a ktorý je ľudský. Nie všetko sa dá každému splniť, ale aj to sa dá so zdravým prístupom odkomunikovať. Vážiť si ľudí, ktorí chcú pracovať a tvoriť niečo pre túto spoločnosť a neodsudzovať iných. Vytvoriť si vzájomný rešpekt, ktorý nemôže byť na úrovni strachu. A tak sa môžeme posúvať ďalej.
2: Prioritou je jednoznačne práca. Bez práce nie sú koláče a preto urobiť maximum pre získanie investora na úrovni. Nikto nemôže teraz očakávať, že sem príde automobilka a bude zamestnávať 2 000 ľudí. Akýkoľvek investor so serióznou dlhodobou víziou zamestnávať je obrovské plus a úspešný štart v tejto absentujúcej oblasti.
3: Ako tretie by som nekonkretizoval, ale zameral sa komplexne na potrebné sféry. Či už je to kultúra, šport, bezpečnosť v meste alebo technické nedostatky, ktoré treba čím skôr riešiť.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako ste spokojný so zložením mestského zastupiteľstva?

Tak ako som to povedal po voľbách, je tu veľký potenciál, že mestské zastupiteľstvo bude pracovať seriózne pre prospech občanov mesta a jeho prímestských časti bez toho, aby prebiehali žabomyšie vojny, ktoré nikam nevedú. Ja som dokonca presvedčený, že toto volebné obdobie striktne prinesie zásadné zmeny k lepšiemu fungovaniu.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross