No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Doplnené: Trinásť základných organizácií SMK dnes ukončilo svoju činnosť

27. apríla 2009 |  | | |

Nesúhlas s politikou súčasného vedenia Strany maďarskej koalície je dôvodom, pre ktorý dnes trinásť základných organizácií v okrese Rimavská Sobota ukončilo svoju činnosť. Z okresnej organizácie SMK vystúpilo celkovo 46 členov, ďalších 65 dočasne členstvo pozastavilo.

„Takýmto krokom vyjadrujeme náš nesúhlas s tým, ako je strana vedená. Csáky sa stal predsedom tak, že stranu rozdelil a osočoval a v tom aj pokračuje,“ citoval z vyhlásenia potvrdzujúceho vystúpenie členov SMK Július Molnár, starosta obce Tachty. On sám je medzi tými, ktorých členstvo v strane je pozastavené. „Ak by sa situácia zlepšila, tak je možnosť členstvo v strane znovu obnoviť, ale zatiaľ sme sa rozhodli takto, čo bude ďalej, to sa uvidí,“ vyjadril sa Molnár. Naznačil tiež, že radšej by malo odstúpiť vedenie strany ako niekoľko stoviek či dokonca tisícok ľudí.

„Pracovnou metódou v strane sa stalo klamstvo a osočovanie tých, ktorí kritizovali vedenie strany,“ vyjadril sa pre Rimava.sk  Ferencz József. Podľa jeho slov čoskoro pribudnú aj ďalší členovia a ďalšie organizácie SMK, ktoré zrušia svoju činnosť.

Zsolta Simona, poslanca Národnej rady, ktorý pred časom tiež opustil rady SMK, krok jeho bývalých straníckych kolegov neprekvapil. „Zhruba rovnaký scenár som aj očakával, už niekoľkokrát sa potvrdilo, že som nebol jediný v tomto prípade,“ vyjadril sa pre Rimava.sk  Simon.
Na otázku, aké budú jeho ďalšie kroky a či plánuje založiť novú politickú stranu uviedol, že zatiaľ pôsobí v parlamente ako nezávislý poslanec.
„Doteraz som pracoval v prospech voličov ako opozičný politik, bolo to tak keď som zbieral podpisy na zrušenie poplatku na obchvate Oždian a Tornale či za zachovanie matrík či za okamžité zahájenie budovania rýchlostnej komunikácie Bratislava - Lučenec a ďalšie južné rýchlostné komunikácie a bude to tak aj v budúcnosti,“ uzavrel Simon.

.

Doplnené o 17:00 hod.
Vedenie SMK vraj nemá informácie o hromadných odchodoch

Vedenie Strany maďarskej koalície (SMK) vraj ešte nemá informácie o hromadných odchodoch členov. Hovorkyňa strany Eva Dunajská pre agentúru SITA povedala, že ústredie strany nemá potvrdené informácie, že v okrese Rimavská Sobota ukončilo činnosť 13 základných organizácií. Z okresnej organizácie SMK podľa informácií SITA vystúpilo 46 členov, ďalších 65 dočasne členstvo pozastavilo. "Písomné oznámenia o vystúpení neboli doručené, takže zatiaľ tieto informácie nebudeme komentovať," uviedla Dunajská.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross