No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Určite budem ako nezaradený poslanec NR SR, povedal Šimko v diskusii na TA3

8. septembra 2021 | |  | 

Primátor mesta Rimavská Sobota Jozef Šimko diskutoval v televízii TA3 v relácii Téma dňa. Rozhovor bol zameraný na jeho odchod z poslaneckého klubu Ľudová strana Naše Slovensko a na jeho budúce kroky.

"Médiá písali o tom, že som dohodnutý s Borisom Kollárom. On zatiaľ vie len o tom, že som vystúpil z poslaneckého klubu ĽSNS. My sme nediskutovali o tom, či vstúpim alebo nevstúpim k nemu a neriešil som to ešte so žiadnym politikom. Určite niečo zvažujem, ale zatiaľ budem určite ako nezaradený poslanec NR SR," uviedol na úvod Šimko.

Článok pokračuje pod reklamou


Primátor vysvetlil, čo stálo za jeho odchodom z poslaneckého klubu ĽSNS. "Ako poslanec som povedal, že odchádzam z poslaneckého klubu ĽSNS, no nie za to, že sú tam nezhody, ale za to, že sa našli názorové rozdiely medzi mnou a členmi poslaneckého klubu. Ide o očkovanie a o interrupcie. Hlasoval som proti zákonu, čo predkladala Anna Záborská a môžem povedať, že som hlasoval správne," povedal Šimko s tým, že práve jeho hlasom neprešiel návrh tohto zákona.

Ako ďalej uviedol, veľmi si váži ministra hospodárstva Richarda Sulíka a predsedu parlamentu Borisa Kollára. "Vďaka týmto dvom pánom tu máme v Rimavskej Sobote štátny priemyselný park. Verím tomu, že nám ďalej pomôžu a prinesú nám nejakého investora do Rimavskej Soboty. Ale dúfam, že to nebude tá drevovýroba," podotkol Šimko. Jeho vyjadreniam ohľadom nového investora sa budeme venovať v samostatnom článku.

Podľa jeho slov by sa mu ľahšie pracovalo v koaličnom zoskupení. "Ako opozičný poslanec je to o niečo ťažšie. Ale aj ako opozičnému poslancovi sa mi podarilo do Rimavskej Soboty pritiahnuť štátny priemyselný park. Je to už reálne, pretože vláda vyčlenila 9,8 milióna eur. Musím povedať aj to, že Rimavská Sobota má najvyššiu mieru nezamestnanosti, ale je to chyba bývalého vedenia aj okresu a aj mesta, že sme takto dopadli," vyslovil sa.

Článok pokračuje pod reklamou


Čo sa týka návštevy pápeža, Šimko si nie je istý, či príde vo vhodnom termíne. "Neviem, či je v tejto pandemickej situácii správne riešenie, že Svätý Otec príde na územia Slovenska. Ja som tiež kresťan a veriaci človek, ale na druhej strane, myslím, že táto návšteva by sa mala presunúť na iný termín," konkretizoval.

Na margo pandemickej situácie v Rimavskej Sobote a otvorenia nového školského roka uviedol, že situácia nie je až taká zlá. "Na ulici Dobšinského máme uzatvorených už sedem tried*. Situácia môže byť horšia, no zatiaľ je dosť dobrá," uzavrel primátor.

*OPRAVA 9. 9. 2021 o 11:00: zatvorené sú tri triedy


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross