No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Hnúšti podali kandidátnu listinu na primátora dvaja, v Tisovci traja

4. októbra 2010 |  | | | |

Kandidátnu listinu na post primátora Hnúšte v okrese Rimavská Sobota podali dvaja občania, v Tisovci sú záujemcovia o primátorské kreslo traja. Informáciu pre Rimava.sk potvrdili zapisovateľky obidvoch volebných komisií. Ako pre Rimava.sk uviedla zapisovateľka volebnej komisie v Hnúšti Anna Tóbiková, okrem terajšieho primátora Michala Bagačku (koalícia strán SMER-SD, ĽS-HZDS, SNS, KSS, KDH) kandidátnu listinu podal aj  Ján Kamoďa, ako nezávislý kandidát.
 
V Hnúšti prijali aj 58 kandidátnych listín na post poslanca mestského zastupiteľstva. Najväčší počet kandidátov je nezávislých (16), strana SMER-SD nominovala 12, SDKÚ-DS 7, SAS 5, ĽS HZDS 4, SNS a ÚSVIT po 3 kandidátoch, KDH 2, SDĽ a EDS po jednom kandidátovi. Mestský parlament má 13 poslancov. 

Tri kandidátne listiny na post primátora prijali v Tisovci. Okrem súčasného primátora Petra Mináča (SMER-SD) kandidátne listiny podal Jaroslav Hecko (koalícia strán SAS, KDH, SDKÚ-DS) a Ivan Hujbert (EDS). "Mestská volebná komisia rozhodne o registrácii v piatok, 8. októbra," povedala pre Rimava.sk zapisovateľka volebnej komisie v Tisovci Zuzana Kederová. Ako dodala, o miesta  jedenástich poslancov má v dvoch volebných obvodoch záujem 48 občanov.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross