No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V meste sú dvaja noví poslanci, jeden kandidoval za SNS, druhý za SMER-SD

14. novembra 2021 | | |  | |
Reprofoto: Youtube.com/Mesto Poltár

Do mestského zastupiteľstva v Poltári zasadli dvaja noví mestskí poslanci. Sú nimi Marián Korimčák a Jozef Žilík. O skutočnostiach informovala primátorka mesta Martina Brisudová na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

"Poslankyňa zastupiteľstva Bronislava Garajová sa 8. októbra 2021 vzdala poslaneckého mandátu. Na túto pozíciu mal nastúpiť náhradník Peter Pinka, ktorý sa mandátu ale vzdal. Na zaniknutý mandát nastúpil Marián Korimčák, ktorý získal vo voľbách šiesty najväčší počet platných hlasov vo volebnom obvode číslo 1," povedala Brisudová s tým, že do volieb kandidoval za Slovenskú národnú stranu (SNS).

Článok pokračuje pod reklamou


Druhým poslancom, ktorý sa mandátu vzdal, je Karol Švingál. Aj ten tak urobil 8. októbra, rovnako ako Garajová. "Na jeho funkciu mal nastúpiť Marián Korimčák. Nakoľko sa Peter Pinka poslaneckého mandátu vzdal, na pozíciu Garajovej nastúpil práve Korimčák. Na zaniknutý mandát ďalej nastupuje Jozef Žilík, ktorý získal siedmy najvyšší počet platných hlasov vo volebnom obvode číslo 1," dodala Brisudová s tým, že do volieb išiel Žilík za stranu SMER-SD.

Obaja poslanci v ten deň zložili aj sľub a stali sa tak platnými členmi mestského zastupiteľstva v Poltári.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross