No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V meste vyhral voľby na predsedu Jozef Šimko, spomedzi poslancov mal najviac hlasov Peter Gulik

18. novembra 2009 |  | | | | | |

Voľby na post predsedu  Banskobystrického samosprávneho kraja by v Rimavskej Sobote a jej mestských častiach vyhral Jozef Šimko. Spomedzi deviatich kandidátov získal prvenstvo v 23 volebných okrskoch z celkového počtu 27. Meno Jozefa Šimka na kandidátnej listine za predsedu BBSK zakrúžkovalo spolu 1 554 voličov. Za poslanca ho volilo 954 Rimavskosoboťanov.

.

Kandidáti na župana, o ktorých budeme rozhodovať v druhom kole volieb, získali v Rimavskej Sobote menej ako tisíc hlasov. Jozefa Mikuša volilo 970 voličov, Vladimíra Maňku 749.

V Rimavskej Sobote získal najviac hlasov za poslanca Peter Gulik

Voliči v Rimavskej Sobote by v krajskom zastupiteľstve najradšej videli Petra Gulika. Svoj hlas mu odovzdalo spolu 1 103 občanov. Okrem neho by mal v poslaneckom zbore BBSK  podľa Rimavskosoboťanov sedieť aj Peter Mináč (1017), Jozef Šimko (954), František Auxt (942), Štefan Cifruš (922) a Jaroslav Bagačka (894).
Z nich sa však podľa celkových výsledkov poslancom na ďalšie volebné obdobie stane len Peter Mináč a František Auxt.

Na Dúžavskej ceste bodoval Šimko, Auxt, Cifruš, Rigó ale aj klenovský starosta Struhár

Na Sídlisku Dúžavská cesta využilo svoje volebné právo 211 voličov, čím dosiahli druhú najvyššiu volebnú účasť v meste (38,6 percent). Jednoznačne najviac hlasov za predsedu BBSK tu získal Jozef Šimko (190), piati volili Milana Murgaša, štyria Mariana Kotlebu.

Ako kandidát na poslanca BBSK však Jozef Šimko získal len desať hlasov. Obyvatelia Dúžavskej cesty vo voľbách na poslancov podporili Františka Auxta a Pavla Struhára (obaja zhodne po 158 hlasov), Štefana Cifruša (155), Ladislava Rigóa (150), Petra Gulika (145) a Janu Uhrinovú (139). Rómskeho aktivistu Vojtecha Kökénya označilo 45 voličov. Všetci ostatní kandidáti na poslancov mali menej ako desať hlasov.

Volebná účasť v Rimavskej Sobote nedosiahla ani 23 percent

Z celkového počtu 19 674 zapísaných voličov prišlo k volebným urnám v sobotu, 14. novembra, 4 433 obyvateľov mesta Rimavská Sobota alebo jej mestských častí. Volebná účasť teda predstavuje 22,53 percent.
Najviac ľudí volilo v mestskej časti Dúžava (viac ako 39 percent), naopak najnižšiu účasť zaznamenali vo volebnom okrsku č. 6 – ulica Rožňavská a Vinice (takmer 16 percent).

Informácie spracovala redakcia Rimava.sk na základe údajov Štatistického úradu SR.

Zdroj: Rimava.sk

Súvisiace články
VOĽBY VÚC: Rómovia z Dúžavskej cesty v R. Sobote majú o voľby záujem, v R. Seči volili starší ľudia
V BBSK druhé kolo na župana medzi Maňkom a Mikušom. Za poslancov Mináč, Bagačka, Struhár, Juhász, Bán, Auxt
Maňka vyhral v deviatich obvodoch, Mikuš v dvoch, Murgaš vyhlásil, že vyhrala lož


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross