No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V okrese R. Sobota súd do volebného súboja vrátil 22 kandidátov

20. októbra 2010 |  | | | |

Gemerské Dechtáre, Zacharovce, Uzovská Panica a Káloša patria k obciam v okrese Rimavská Sobota, v ktorých Okresný súd vrátil do volebného súboja 22 kandidátov. Súd zamietol iba jedného kandidáta v Gemerských Dechtároch, ktorý kandidoval na starostu. Ako pre Rimava.sk ďalej uviedla hovorkyňa bankobystrického Krajského súdu Nina Spurná, Okresný súd v Rimavskej Sobote zaregistroval sedem prípadov na vydanie rozhodnutia o zaregistrovaní kandidátov na starostu obce alebo na poslanca obecného zastupiteľstva. Na súd sa obrátili po tom, ako ich nezaregistrovala obecná volebná komisia.

„Rozhodnuté bolo vo všetkých prípadoch, v šiestich súd vyhovel návrhom na zaregistrovanie kandidátov a v jednom prípade súd návrh zamietol ako oneskorene podaný návrh,“ uviedla pre Rimava.sk Spurná. Ako dodala, išlo o kandidáta strany KDH, v Gemerských Dechtároch.

Podľa našich informácií pôvodne najväčší počet nezaregistrovaných kandidátov na poslanca bolo v obci Káloša. Obecná komisia tu nezaregistrovala sedem kandidátov na poslancov a jedného na starostu (SMK). Dôvodom bolo, že kandidátnu listinu podpísala splnomocnená členka strany SMK a nie predseda, ktorý zároveň na poslanca kandidoval.

V Uzovskej Panici komisia nezaregistrovala nezávislého kandidáta z dôvodu nedostatkov na petičných listinách.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross