No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Rimavskej Seči dohliadajú na voľby desiati pozorovatelia

27. novembra 2010 |  | |

V Rimavskej Seči v okrese Rimavská Sobota dohliadajú na priebeh volieb desiati občania. Tí sa postupne striedajú v obidvoch volebných miestnostiach. "Písomne požiadali o prítomnosť počas volieb a pri sčítaní hlasov po uzavretí volebných miestností," povedala pre Rimava.sk predsedníčka jednej z dvoch volebných komisií v obci Mária Miklošková. Ako zároveň zdôraznila, povolenie dostali iba na pozorovanie pri voľbách, ich účasť pri sčítaní v komisii neodsúhlasili. "Sme tu toľkí, že to môžeme spočítať sami," dodáva predsedkyňa druhej volebnej komisie Irena Kissová. Podľa slov predsedníčok pozorovateľov delegovali strany, kandidáti na poslancov a starostu. Na dnešné komunálne voľby dohliada v obci aj polícia.

V Rimavskej Seči sa v minulosti vyskytlo niekoľko problémov v súvislosti s voľbami. Pri júnových parlamentných voľbách sa objavili podozrenia na kupovanie hlasov či na vyhrážanie voličom. Komunálne voľby v roku 2006 vyhlásil Ústavný súd SR za neplatné. Sťažnosti sa vyskytli aj na následné voľby v roku 2008, túto sťažnosť však Ústavný súd SR odmietol.

Ako pre Rimava.sk uviedol predseda obvodnej volebnej komisie v Rimavskej Sobote Koloman Bodnár, sťažnosti na kupovanie hlasov komisia nezaznamenala. Podľa slov zapisovateľa obvodnej volebnej komisie Zoltána Pósu dostali len niekoľko neoficiálnych anonymných podnetov.

V Hajnáčke a Gemerskom Jablonci mali menej hlasovacích lístkov ako oprávnených voličov. Podľa slov Bodnára chýbalo približne 15 lístkov, stopercentná účasť voličov je však málo pravdepodobná.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross